Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Serwer kao i mnogi drugi do sada, nebrojano puta objasnili , al ne dopire do svijesti gradjana. Biraci imaju opcije kad izadju na izbore! Treba izabrati prave ljude koji su spremni prilagoditi zakone/sistem EU standardima. Ocito je da gradjani BiH ne zele promjene ,radje napustaju drzavu u potrazi za boljim sistemom umjesto da ga sami grade kod kuce. Kakvog dobrog psihijatra nama treba.
Ipak su se malo presli, kad su radili zakon. Nisu skontali, da i cetvrti (koji bi trebao biti prvi) entitet moze da im malo pokvari planove.
Ovaj sistem je napravljen po mjeri nacionalista i nametnut je ratom, dogovorom zaracenih drzava u kojem je Srbiji i Hrvatskoj odgovarala etno podjela radi nagradjivanja i nastavka kontroliranja onih koji su za njih radili na podjeli BiH. Kada na to jos uzmemo dio vlasti koji ima visoki predstavnik, BiH je drzava sa ogranicenim suverenitetom koju su potkopali nacionalisti svih boja za tudje interese.
Ovaj sistem je napravljen po mjeri nacionalista i nije nametnut je ratom, dogovorom zaracenih drzava u kojem je Srbiji i Hrvatskoj odgovarala etno podjela radi nagradjivanja i nastavka kontroliranja onih koji su za njih radili na podjeli BiH. Kada na to jos uzmemo kolac vlasti koji ima visoki predstavnik, BiH je drzava sa ogranicenim suverenitetom.
I sve sto si napisao bilo bi potpuno svejedno da se samo stanovnistvo unutar granica BiH podrzava i vidi BiH kao svoju domovinu...ali to nije slucaj, kako onda ocekujes od drugih pogotovo Hr i Srb koje su potpisnice i ciji su narodi konstitutivni da cine isto? Podrzavaju svoje narode unutar BiH koji ne vole samu BiH i rezultat je takav kakav je
da, honey. politički sistem koji ste nam VI nametnuli, a sad se naslađujete našim batrganjem u ovoj ludačkoj košulji
Protura se cifra do čak 500.000 nevažećih listića ,i ako je to istina i vi bilmezi ,ili se pravite bilmezi ,iz međunarodne zajednice kad govorite da je uglavnom sve regularno , smišljeno održavate ovakav sistem nefunkciinal osti u BiH.
Naravno da će papak uvijek glasati za nacionalnu stranku. Daj mu munara i krstova svakih 30 metara i njemu ništa u životu više ne treba.
Vrlo opsežna i detaljna analiza. Treba samo više puta pročitati, ko ima vremena!
Pa onda imenujte one koji zele nacionalizam. Ispada po Čoviću da su SAMO Bošnjaci glasali za Komsica. Cojk bio u ratu, ratovao za BiH, otvoreno sta misli i kaze i nije za podjele. I cude se zašto bi netko glasao za njega.
U Dejtonskom sporazumu jasno je navedeno da se ne bira predstavnik naroda, nego ko se moze kandidovati. ŽK se kandidovao kao Hrvat i izabran je iz reda hrvatskog naroda u FBiH. Na taj način se iskoristio momenat i jedan od nedostataka Dejtona, što i ostale nacional(ističke)ne stranke obilato koriste. Sam sporazum je neustavan i nije čudno kad ponekad nekog i lupi u glavu.
@RusilacSnova. Jednostavno je sporazum tako koncipiran da nije moguce drugacije
@RusilacSnova. Vjerujem da hoce
nacionalizam u BiH uvijek iniciraju srbi i hrvati a bosnjaci reaguju na to, tako je i rat poceo. to je vidljivo na svakim izborima. cijeli hrvatski korpus glasa za nacionalnu stranku, a tako i velika vecina srba.
@mmikimaus. Nacionalizmom reagovati na nacionalizam jest isto kad kriminalom reaguješ na kriminal i pritom tvrdiš da nisi kriminalac nego su te drugi natjerali. Nonsens!
Ljudi dragi, manite se politike, sexajte se, uživajte.. Evo sada sami sebi možete da pravite kondome od CD-ova :D :D UPUTSTVO ► https://www.youtube.com/watch?v=YgJXivPKkkQ