{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dani organske proizvodnje 2012. od 9. maja

F
8.5.2012. u 14:14
0
0
Dani organske proizvodnje 2012. od 9. maja
0
Dani organske proizvodnje 2012. od 9. maja
Savez Organsko FBiH radi promocije mogućnosti i značaja organske proizvodnje i njenih potencijala u Bosni i Hercegovini organizuje od 9. do 12.maja manifestaciju Dani organske proizvodnje 2012. na Trgu "Alija Izetbegović" u Sarajevu.
U centru grada u četiri dana posjetitelji će moći pogledati, probati i kupiti veliki broj organskih proizvoda – voća, povrća, mesa i mlijeka, meda i drugih pčelinjih proizvoda, ljekovitog bilja.

"Na manifestaciji ćemo imati 42 certificirana proizvođača organskoga iz FBiH i RS-a", izjavio je Sejo Herceg, predsjednik Saveza ORGANSKO FBiH.

Dodao je također da je organska proizvodnja u ovoj fazi razvoja suočena s izuzetno izraženom potrebom za edukacijom pa se u sklopu manifestacije organizuje prvi ciklus obuke savjetnika za organsku proizvodnju za koji su se već prijavile 32 zainteresirane osobe iz FBiH.

Cilj seminara je ojačati kapacitete lokalnih institucija i nevladinih udruga koje se bave razvojem organske proizvodnje kako bi mogle same ili uz pomoć Saveza ORGANSKO FBiH koristiti osnovne istrumente za zaštitu prirodnih resursa i okoliša.

Sudionici seminara će se u dva dana upoznati o osnovnim načelima organske proizvodnje u korist samostalnog pružanja pomoći savjetovanja organskih proizvođača na području općine kao i članova Udruga koje se bave razvojem organske proizvodnje.

Organizator seminara su Savez udruženja, asocijacija organskih proizvođača FBiH u suradnji s BeHaBioCertom Sarajevo i ECO-LINE-om Mostar.

Predavači na seminaru, koji će biti održan u Centru za podršku biznisu, Općina Centar, 10. i 11. maja, bit će eminentni stručnjaci iz organske proizvodnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: