{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas završne riječi odbrane u predmetu Zijad Turković i drugi

F
4.9.2013. u 07:30
0
8
Danas završne riječi odbrane u predmetu Zijad Turković i drugi
0
Danas završne riječi odbrane u predmetu Zijad Turković i drugi
Iznošenje završne riječi odbrane pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH u predmetu Zijad Turković i drugi zakazano je za danas najavljeno je iz Suda BiH.
Istovremeno, nastavak iznošenja završnih riječi zakazan je za 5. i 6. septembar.

Sud BiH potvrdio je 16. juna 2011. godine optužnicu u predmetu Zijad Turković i drugi, koja optuženog Zijada Turkovića tereti za organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, iznuda, produženo krivično djelo pranje novca, ubistvo, izazivanje opće opasnosti, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, dogovor za počinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela, teško ubistvo.

Optuženi Saša Stjepanović se tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, a optuženi Nijaz Zuban za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zločinačka organizacija i razbojništvo.

Optužnica Muamera Zahitovića tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zločinačka organizacija, iznuda, pranje novca, dok se optuženi Hilmija Mašović tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zločinačka organizacija, iznuda, a optuženi Milenko Lakić za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zločinačka organizacija, dogovor za počinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela, ubistvo, teško ubistvo.

Optuženi Fadil Aljović se tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zločinačka organizacija i ubistvo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: