BiH
0

Danas završne riječi odbrane u predmetu Zijad Turković i drugi

FENA
Iznošenje završne riječi odbrane pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH u predmetu Zijad Turković i drugi zakazano je za danas najavljeno je iz Suda BiH.

Istovremeno, nastavak iznošenja završnih riječi zakazan je za 5. i 6. septembar.

Sud BiH potvrdio je 16. juna 2011. godine optužnicu u predmetu Zijad Turković i drugi, koja optuženog Zijada Turkovića tereti za organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, iznuda, produženo krivično djelo pranje novca, ubistvo, izazivanje opće opasnosti, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, dogovor za počinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela, teško ubistvo.

Optuženi Saša Stjepanović se tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, a optuženi Nijaz Zuban za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zločinačka organizacija i razbojništvo.

Optužnica Muamera Zahitovića tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zločinačka organizacija, iznuda, pranje novca, dok se optuženi Hilmija Mašović tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zločinačka organizacija, iznuda, a optuženi Milenko Lakić za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zločinačka organizacija, dogovor za počinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela, ubistvo, teško ubistvo.

Optuženi Fadil Aljović se tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zločinačka organizacija i ubistvo.