Velike promjene
72

Danas u BiH temperature do 24 stepena, ali do kraja sedmice susnježica

S.H.P.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U naredna četiri dana u Bosni i Hercegovini, kako javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje nas promjenjivo vrijeme. Nakon današnja 24 stepena, krajem sedmice očekuju nas kiša i susnježica.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme. Prije podne se po kotlinama u Bosni očekuju magla ili sumaglica, a vjetar slab do umjeren jugozapadni. Dnevna temperatura od 17 do 24 stepena.

Sutra će u našoj zemlji, 13. marta, u većini zemlje preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U večernjim satima u većem dijelu Bosne očekuje se kiša. U drugom dijelu dana na sjeveroistoku Bosne su mogući jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 9 do 13, a dnevna od 15 do 21 stepen.

U subotu, 14. marta, očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne je slaba kiša moguća na jugu i jugoistoku Hercegovine, a u večernjim satima ponegdje u Krajini. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu od 7 do 11, a dnevna od 6 do 12, na jugu od 11 do 16 stepeni.

Narednog dana, u nedjelju, 15. marta, jutro će biti pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne se očekuju kiša ili susnježica, a u Hercegovini slaba kiša. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 4 do 10, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 8 do 13 stepeni.

U ponedjeljak, 16. marta, očekuje nas sunčano vrijeme. Jutro će biti hladno s mrazom i maglom po kotlinama Bosne. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 9 do 14 stepeni.