BiH
0

Danas sjednica Vlade Kantona Sarajevo

FENA
Ministri u Vladi Kantona Sarajevo razmatrat će danas na sjednici Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za kupovinu - pribavljanje nekretnina, a izvjestilac prijedloga ove odluke je ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Abid Jusić.

Na dnevnom redu sjednice je i Finansijski izvještaj o radu javnih ustanova iz oblasti predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja za 2010. godinu s finansijskim planom za 2011. godinu, o kojima će izlaganje imati ministar obrazovanja i nauke Emir Suljagić.

Informacije o aktivnostima u oblasti suprotstavljanja kriminalitetu, stanja javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja za period januar - juni 2011. godine, kao i Informacija o istraživanju tržišta rada u Kantonu Sarajevo u 2010. godini, također su na dnevnom redu sjednice.

Članovi Vlade KS-a danas bi trebali usvojiti i odluku o davanju saglasnosti za imenovanje dekana Javne ustanove Arhitektonski fakultet u Sarajevu, kao i zaključak o davanju saglasnosti Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove za pristupanje projektu "E - Inspekcije".

Vrijednost ovog projekta je 1,5 miliona KM, a cilj je, osim ekonomičnosti, modernizacijom Uprave za inspekcijske poslove postići potpunu objektivnost 'elektronskog inspektora'.

Ministar stambene politike Čedomir Lukić trebao bi danas podnijeti Vladi KS-a Izvještaj o realizaciji Odluke o kategoriji osoba, uvjetima i kriterijima za rješavanje stambenih pitanja putem kupovine stana pod povoljnijim uvjetima za period januar - juni 2011. godine, kao i Prijedlog programa realizacije projekta ENESANSA u 2011. godini.

Projekat ENESANSA (ENErgetska SANacija SArajeva) trebao bi ostvariti uštede energije, a pored svog primarnog cilja postavljanja termičkih fasada, sanacije krovova i oštećenja u svrhu termičke zaštite i uštede energije, odnosi se i na sprečavanje globalnog zagrijavanja, te ispuštanja štetnih gasova u atmosferu.