Komentari (137)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za vrijeme Kulina bana i dobrijeh dana.
Bošnjo kad izgovori ovu rečenicu misli da je doktorirao život.
zato što smrdi nemaju ništa što datira prije, sry 😕⚜️⚜️⚜️
† U ime oca i sina i svetog duha. Ja, ban bosanski Kulin, obećavam Tebi kneže Krvašu i svim građanima Dubrovčanima pravim Vam prijateljem biti od sada i dovijeka. I pravicu držati sa Vama i pravo povjerenje, dokle budem živ.
Prije svega treba krenuti o naseljavanju Balkana slavenskim plemenima.Mitomani i njihovu laž o tome da su na Balkan došli srbi a od njih postali drugi narodi eje LAŽ.U starim ruskim i ukrajinskim crkvama postoje ljetopisi koji opisuju SLAVENSKA PLEMENA koja su se odselila na BALKAN.Među plemenima su serbi,horvati i desetine drugih.Tako da LAŽ koja je u genima srba je od strane rusa raskrinkana.
Kom plemenu je neko pripadao je teško utvrditi jer su živjeli jedni pored drugih i imali sličan DNK.Svi su imali istu vjeru,tj bili su pagani.Srpski vldari su se u početku krunisali po katoličkom običaju.Hrvatsko pleme se pokatoličilo jer ih je Rim vidio kao odbranu od Bizantije.Bosna je bila hrišćanska sa nedefinisanim običajima.Bilo je pod uticajem zapada i istoka.Balansiranje između dvije crkve.
Evo jos jedna zanimljiva cinjenica, originalni primjerak povelje je ukraden u 19. stoljeću, te se nalazi na Ruskoj akademiji znanosti i umjetnosti u Sankt Peterburgu. Bosna i Hercegovina je uputila zahtjev za njen povratak, no Rusija je odbila zahtjev smatrajući kako je taj primjerak Povelje Kulina bana po svim pravnim uzusima njihovo vlasništvo. 🙃
Ovi sto pisu komentare i nazivaju se hrvatima koji nikad nisu postojali kao hrvatska u to vrijeme da nije bilo tita nebi postojali u avnoj-skoj BiH . Izuzimam franjevce iz ove price koje je i papa prizno, a gospa i medzugorje moze sluzit za varanje katolickog svjeta i uzimanje para. Neznam sto se bune protiv bosnjaka ovi ostali kad su gori deset puta oni se u 21 vjeku posrbljavaju i hrvataju i ginu bez ikakog licnog interesa. sto ce rec da su gluplji da nemogu biti.
Bosančica najstarije pismo na ovim prostorima , nastalo u Bosni , Dalmaciji i Dubrovniku . Srbi na aparatima🙋🏻‍♂️
Muje svojoj djeci daju azijska imena po turskim vladarima i rušiteljima Bosne. Prestanite se brukati sa Tvrtkom, ljudi vam se smiju
Pa, smij se! Ko ti brani? Pun Jagomir takvih!
Zna li iko koja je cjena da se odkupi povelja. Dosad bi je i vepar otkupio da je vezana za posrbice.
a malcanskim berberima vuk napravi pismo da imaju cim piskarat prije nekih 200injak godina - nisu znali ni pisat hadalji a tvrde da su stariji od bosne :D
Turci ko turci. Mujo i Fata mašu turskim zastavama i slave Tvrtka. Haha!
Trojkaši obilježavaju 1. srpski ustanak iz 1804. zato mr. Njiva kaže da će presuda iz Strazbura biti neprimjenjiva. Ili, zato Konaković ukida naziv bosanski jezik u prva tri razreda osnovne škole u KS. Njima je bosanska državnost teret, a praznici susjeda su im veselje.
Titulu "ban" su kroz povijest nosili jedino hrvatski velikasi, tako i u Bosni. Pogotovo tu titulu nisu nosili islamski/bošnjački koji su svoj identitet i vjeru prodali Turcima za manje harača. Tvrtko, Stjepan, Katarina imena koja se i danas njeguju u Hrvata, kod muslimana/turaka ne.
Rođendan BIH treba slaviti danas 29.8. dan kad je stupila na snagu presuda Slavena Kovačevića koja nakon 30g tačnije od prijema u UN potvrđuje i usklađuje svoj ustav i IZ sa zakonima svih normalnih zemalja u svijetu.Neslaganje domačih etnonacionalista sljedbenika politika presuđenih za UZP i genocid nesmije da sprijeći provođenje a to je odgovornost trojke da istraje na provođenju iste po svaku cijenu pa i vlastitih fotelja a ako treba i svi na kazan.
Dejtonski etnonacionalistički ustav i IZ je raj samo za kriminalce i korupcionere i političare na vlasti koji nam je omladinu koja nas sve hrani otjerala u bijeli svjet a i ostatak će dok ne ostanemo zemlja bez stanovništva ako ne uskladimo ustav sa presudama evropskih sudova i usvojimo ustav ko u svim normalnim i civilizovanim zemljama.
O kako lijep dan. Dan povelje i dan kad je u glavnom gradu konacno posavljen spomenik kralju.
Napisano na srpskom :-P
Fadile, dobar ti tekst. Jedan od rijetko dobrih na Klixu.
Mitomanija na nivou srbskog Kosovskog boja, cuj rodni list Bosne 😂😂🤣🤣😂😂