|

Danas potpisivanje ugovora o švicarskoj podršci pravosuđu u BiH

Danas potpisivanje ugovora o švicarskoj podršci pravosuđu u BiH
0
F
FENA
9.11.2010. u 08:00
4
komentara
0

dijeljenja
Danas potpisivanje ugovora o švicarskoj podršci pravosuđu u BiH Milorad Novković
Ugovor u vezi s projektom "Podrška pravosuđu u BiH - Jačanje uloge tužilaca u sistemu krivičnog pravosuđa" između Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTVBiH) i Švicarske Konfederacije, koju predstavlja Ministarstvo za vanjske poslove djelujući putem Švicarske agencije za razvoj i saradnju, Ured za saradnju u BiH, bit će potpisan danas u Sarajevu, saopćeno je iz VSTV-a.
Na ceremoniji potpisivanja bit će prisutni predstavnici VSTVBiH i predstavnici švicarske vlade, a prisutnima će se obratiti Milorad Novković, predsjednik VSTVBiH, André Schaller, ambasador Švicarske u Bosni i Hercegovini, i Thomas Rüegg, direktor Ureda za saradnju.

Cilj projekta "Podrška pravosuđu u BiH - Jačanje uloge tužilaca u sistemu krivičnog pravosuđa" jeste poboljšanje učinkovitosti i kredibiliteta pravosudnog sistema na način da se tužiocima omogući da krivične istrage vode u skladu s međunarodnim standardima i da se pruži podrška VSTV-u u vršenju nadzora i praćenja.

Projekt će VSTV-u omogućiti uspostavljanje i provođenje reformi kojima će se unaprijediti rezultati rada tužilaca i povećati djelotvornost i efikasnost rada tužilaštava. Cjelokupan projekt će biti implementiran od 1. oktobra 2010.do 31. marta 2014. godine u vrijednosti od 4,5 miliona KM.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...