{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas obilježavanje Svjetskog dana slobode medija

F
3.5.2012. u 08:13
40
2
Danas obilježavanje Svjetskog dana slobode medija
40
Danas obilježavanje Svjetskog dana slobode medija
Foto: Ilustracija
Udruženje BH novinari i Vijeće za štampu u BiH u saradnji s Omladinskom novinskom asocijacijom (ONA) i Asocijacijom srednjoškolaca u BiH obilježit će 3. maj, Svjetski dan slobode medija, kampanjom "Osvoji slobodu - budi odgovoran".
U okviru obilježavanja 3. maja bit će održana konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljeno istraživanje "Novinarstvo, javno mnijenje i medijske slobode u BiH".

Teme konferencije bit će značaj medija u razvoju demokratskog pluralističkog društva u BiH, sloboda medija i odgovornost novinara.

Govornici će biti Paul Pasch, direktor Fondacije Friedrich Ebert, Ljiljana Zurovac, izvršna direktorica Vijeća za štampu u BiH, Borka Rudić, generalna tajnica Udruženja BH novinari, Denis Hadžić, predsjednik Omladinske novinarske asocijacije (ONA), i Peter Josip Bevanda, PR Asocijacije srednjoškolaca u BiH.

Svjetski dan slobode medija bit će obilježen i javnom debatom o slobodi medija u Banjoj Luci i kampanjom u 31 gradu u BiH.

Lokalni timovi Omladinske novinske asocijacije i Asocijacije srednjoškolaca u BiH organizirat će info-pultove u gradovima, gdje će građanima dijeliti materijale o slobodi izražavanja i odgovornosti novinara te će posjetiti lokalne medije, općinsku administraciju i fakultete žurnalistike.

U Visokom će biti organizirana debata o temi "Položaj mladih u medijima i njihove (ne)slobode", a na gradskom trgu u Bihaću bit će upriličeno javno čitanje kolumni o slobodi medija. U akciji će sudjelovati najmanje 400 volontera - srednjoškolaca, saopćeno je iz Udruženja BH novinari.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: