{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o procedurama i primjeni Zakona o javnim nabavkama

S
12.7.2012. u 07:55
0
7
Danas o procedurama i primjeni Zakona o javnim nabavkama
0
Danas o procedurama i primjeni Zakona o javnim nabavkama
Vijeće ministara BiH analizirat će danas procedure i primjenu Zakona o javnim nabavkama BiH.
Na sjednici će biti razmotreni i prijedlozi mišljenja na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, na amandmane na Prijedlog zakona o carinskoj tarifi i na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o reviziji institucija BiH.

Ministri bi trebalo da razmotre i nove tekstove prijedloga pravilnika o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva pravde BiH i pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Vijeće ministara BiH raspravljat će i o Prijedlogu odluke o uspostavljanju sistema kontrole za prekogranične programe sa državama članicama EU i Izvještaju državnog koordinatora BiH pri Organizaciji za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) vezano za Sporazum o investiranju u jugoistočnu Evropu za period od januara 2011. do juna 2012. godine.

Na sjednici će biti riječi i o Nacrtu odluke o ratifikaciji Ugovora o garanciji koji se odnosi na Ugovor o zajmu za put od Banjaluke do Doboja – faza jedan projekta između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, te Nacrtu osnova za pokretanje postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Protokola o prekograničnom nadzoru između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore.

Početak sjednice je zakazan za 10.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: