{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o procedurama i primjeni Zakona o javnim nabavkama

S
12.7.2012. u 07:55
0
7
Danas o procedurama i primjeni Zakona o javnim nabavkama
0
Danas o procedurama i primjeni Zakona o javnim nabavkama
Vijeće ministara BiH analizirat će danas procedure i primjenu Zakona o javnim nabavkama BiH.
Na sjednici će biti razmotreni i prijedlozi mišljenja na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, na amandmane na Prijedlog zakona o carinskoj tarifi i na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o reviziji institucija BiH.

Ministri bi trebalo da razmotre i nove tekstove prijedloga pravilnika o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva pravde BiH i pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Vijeće ministara BiH raspravljat će i o Prijedlogu odluke o uspostavljanju sistema kontrole za prekogranične programe sa državama članicama EU i Izvještaju državnog koordinatora BiH pri Organizaciji za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) vezano za Sporazum o investiranju u jugoistočnu Evropu za period od januara 2011. do juna 2012. godine.

Na sjednici će biti riječi i o Nacrtu odluke o ratifikaciji Ugovora o garanciji koji se odnosi na Ugovor o zajmu za put od Banjaluke do Doboja – faza jedan projekta između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, te Nacrtu osnova za pokretanje postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Protokola o prekograničnom nadzoru između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore.

Početak sjednice je zakazan za 10.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: