{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara o Nacrtu zakona o fondacijama

S
18.9.2012. u 07:15
0
0
Vijeće ministara o Nacrtu zakona o fondacijama
0
Vijeće ministara o Nacrtu zakona o fondacijama
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara BiH razmatrat će danas Nacrt zakona o fondacijama, kojeg je predložilo Ministarstvo pravde BiH.
Na predloženom dnevnom redu je i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju između BiH i Evropske komisije koji se odnosi na Nacionalni program za 2011. godinu u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) EU, saopšteno je iz Vijeća ministara.

Pred ministrima će se naći i inicijativa za pokretanje postupka za donošenje zakona o dopunama Zakona o akcizama u BiH, čiji je predlagač Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, a kojima će dizel gorivo koje se koristi u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji biti oslobođeno plaćanja akciza.

Na dnevnom redu su i prijedlog odluke o formiranju Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje kojeg je sačinilo Ministarstvo sigurnosti te prijedlog odluke o osnivanju Odbora za Rome pri Vijeću ministara BiH.

Ministri bi danas trebalo da budu upoznati i sa informacijom o sastanku o upravljanju granicom koji su 10. septembra u Briselu održali predstavnici BiH, Hrvatske i Evropske komisije. Informaciju je pripremila Državna komisija za integrisano upravljanje granicom.

Sjednica počinje u 10.00 sati, u zgradi institucija BiH. Nakon sjednice bit će objavljeno saopštenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: