{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o izradi Nacrta zakona o državnoj imovini

S
27.3.2012. u 06:37
0
2
Danas o izradi Nacrta zakona o državnoj imovini
0
Danas o izradi Nacrta zakona o državnoj imovini
Komisija za državnu imovinu BiH razmatrat će na današnjoj sjednici dalje aktivnosti na izradi nacrta zakona o državnoj imovini, nakon nedavnog dogovora lidera šest najjačih političkih partija u BiH u Banjoj Luci, kada su utvrđeni principi za rješavanje pitanja državne imovine.
"Nadam se da ćemo napraviti pomake u svom radu, a zaduženi smo i od Vijeća ministara BiH da na neki način pristupimo realizaciji onog dijela sporazuma koji je postignut u Banjoj Luci kada je u pitanju državna imovina", rekao je Srni predsjedavajući Komisije Zvonimir Kutleša.

Komisija će danas razmatrati i Izvještaj o radu u 2011. godini i raspravljati o dvadesetak pojedinačnih zahtjeva za izuzimanjem iz zabrane raspolaganja državnom imovinom.

Početak sjednice zakazan je za 11.00 sati u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, a nakon sjednice bit će objavljeno saopštenje za javnost.

Lideri šest političkih partija u BiH su 9. marta u Banjoj Luci dogovorili da Vijeće ministara u narednih 90 dana izvrši popis državne imovine koja je bila predmet osporavanja odlukama visokog predstavnika, nakon čega će se u dodatnih 60 dana odlučiti koja imovina je potrebna organima BiH, a koja će pripasti entitetima, kantonima i opštinama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: