Dom naroda PSBiH
0

Danas o izmjenama zakona o državnoj službi

SRNA
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH razmatrat će na današnjoj sjednici principe Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Na dnevnom redu sjednice su i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Agenciji za istrage i zaštitu BiH, principi Prijedloga zakona o dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH koje je u parlamentarnu proceduru uputila Zajednička komisija za administrativne poslove, te principi Prijedloga zakona o carinskoj tarifi čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

   Pred delegatima će se naći i informacija o radu Tužilaštva BiH za 2011. godinu, godišnji i finansijski izvještaj Centralne banke BiH za 2011. godinu, izvještaj o radu Reulatorne komisije za električnu energiju BiH u protekloj godini, te godišnji izvještaj o pojavama diskriminacije u BiH, institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH, koja je sačinila i godišnji izvještaj o rezultatima svojih aktivnosti.

   Dom naroda razmatrat će danas i izvještaj o funkcionisanju sistema kolektivnog ostvarivanja autorskog i srodnih prava u BiH za period 2005 - 2010. godine, Vijeća ministara BiH.

   Na dnevnom redu sjednice su i izvještaji o radu Upravnog odbora Izvozno-kreditne agencije BiH, Agencije za poštanski saobraćaj BiH i Kancelarije za razmatranje žalbi u 2011. godini, kao i Informacija o uspostavljanju funkcija i struktura decentralizovanog sistema upravljanja (DIS) Instrumentom pretpristupne pomoći (IPA), najavljeno je iz parlamenta BiH.

   Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za  11.00 sati.