{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o izmjenama zakona o državnoj službi

S
15.5.2012. u 07:46
0
2
Danas o izmjenama zakona o državnoj službi
0
Danas o izmjenama zakona o državnoj službi
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH razmatrat će na današnjoj sjednici principe Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Na dnevnom redu sjednice su i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Agenciji za istrage i zaštitu BiH, principi Prijedloga zakona o dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH koje je u parlamentarnu proceduru uputila Zajednička komisija za administrativne poslove, te principi Prijedloga zakona o carinskoj tarifi čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Pred delegatima će se naći i informacija o radu Tužilaštva BiH za 2011. godinu, godišnji i finansijski izvještaj Centralne banke BiH za 2011. godinu, izvještaj o radu Reulatorne komisije za električnu energiju BiH u protekloj godini, te godišnji izvještaj o pojavama diskriminacije u BiH, institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH, koja je sačinila i godišnji izvještaj o rezultatima svojih aktivnosti.

Dom naroda razmatrat će danas i izvještaj o funkcionisanju sistema kolektivnog ostvarivanja autorskog i srodnih prava u BiH za period 2005 - 2010. godine, Vijeća ministara BiH.

Na dnevnom redu sjednice su i izvještaji o radu Upravnog odbora Izvozno-kreditne agencije BiH, Agencije za poštanski saobraćaj BiH i Kancelarije za razmatranje žalbi u 2011. godini, kao i Informacija o uspostavljanju funkcija i struktura decentralizovanog sistema upravljanja (DIS) Instrumentom pretpristupne pomoći (IPA), najavljeno je iz parlamenta BiH.

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za 11.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: