BiH
0

Danas sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

FENA
U Sarajevu će danas biti održana sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH).

Na predloženom dnevnom redu je Zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH po hitnom postupku kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH (drugo čitanje ) čiji su predlagači delegati Borjana Krišto i Dragutin Rodić.

Delegati će odlučiti i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka (prvo čitanje) čiji su predlagači delegati Borjana Krišto, Halid Genjac i Dragutin Rodić.

Dnevni red obuhvatit će i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu (prvo čitanje) čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH (prvo čitanje) koji je također preložilo Vijeće ministara BiH kao i Informacija o radu Tužilaštva BiH i Izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH za period od 1. januara do 31. decembra 2011.

Sjednica počinje u 11 sati.