{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o ispunjenju jednog od uslova za ukidanje viza

S
24.6.2010. u 06:14
0
11
Danas o ispunjenju jednog od uslova za ukidanje viza
0
Danas o ispunjenju jednog od uslova za ukidanje viza
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas bi u Sarajevu trebalo da imenuje vršioca dužnosti direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.
Predstavnički dom BiH na sjednici održanoj 21. aprila za vršioca dužnosti direktora antikorupcione agencije imenovao je zamjenika ministra bezbjednosti BiH Miju Krešića.

Nastavak jačanja zakonskih kapaciteta i primjena zakona za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije jedan je od preostalih uslova Evropske komisije za liberalizaciju viznog režima BiH.

Na predloženom dnevnom redu današnje sjednice je i Prijedlog revidirane strategije BiH za provođenje Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma koja se odnosi na prava izbjeglih i raseljenih lica u BiH.

Delegati bi trebalo da se izjasne o zahtjevu Savjeta ministara BiH da po hitnom postupku bude razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o graničnoj kontroli.

Predloženim zakonskim izmjenama i dopunama reguliše se rad Državne komisije za granicu BiH do imenovanja tijela koje će zajedno sa nadležnim tijelima susjednih država obaviti poslove razgraničavanja i utvrđivanja granice.

U skladu sa međunarodnim propisima i standardima uređuju se i pitanja pribavljanja dozvola i detaljnih procedura kretanja i zadržavanja u području graničnih prelaza na međunarodnim aerodromima.

Pred delegatima bi u drugom čitanju trebalo da se nađe više prijedloga zakona među kojima i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o carinskoj politici BiH, te Prijedlog zakona o primjeni rezultata analize DNK u sudskim postupcima.

Među više informacija koje bi danas trebalo da budu razmotrene u Domu naroda nalaze se i informacije o stanju bezbjednosti u BiH u prošloj godini, te o radu Tužilaštva BiH u istoj godini.

Početak sjednice zakazan je za 11.00 časova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: