{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o ispunjenju jednog od uslova za ukidanje viza

S
24.6.2010. u 06:14
0
11
Danas o ispunjenju jednog od uslova za ukidanje viza
0
Danas o ispunjenju jednog od uslova za ukidanje viza
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas bi u Sarajevu trebalo da imenuje vršioca dužnosti direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.
Predstavnički dom BiH na sjednici održanoj 21. aprila za vršioca dužnosti direktora antikorupcione agencije imenovao je zamjenika ministra bezbjednosti BiH Miju Krešića.

Nastavak jačanja zakonskih kapaciteta i primjena zakona za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije jedan je od preostalih uslova Evropske komisije za liberalizaciju viznog režima BiH.

Na predloženom dnevnom redu današnje sjednice je i Prijedlog revidirane strategije BiH za provođenje Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma koja se odnosi na prava izbjeglih i raseljenih lica u BiH.

Delegati bi trebalo da se izjasne o zahtjevu Savjeta ministara BiH da po hitnom postupku bude razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o graničnoj kontroli.

Predloženim zakonskim izmjenama i dopunama reguliše se rad Državne komisije za granicu BiH do imenovanja tijela koje će zajedno sa nadležnim tijelima susjednih država obaviti poslove razgraničavanja i utvrđivanja granice.

U skladu sa međunarodnim propisima i standardima uređuju se i pitanja pribavljanja dozvola i detaljnih procedura kretanja i zadržavanja u području graničnih prelaza na međunarodnim aerodromima.

Pred delegatima bi u drugom čitanju trebalo da se nađe više prijedloga zakona među kojima i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o carinskoj politici BiH, te Prijedlog zakona o primjeni rezultata analize DNK u sudskim postupcima.

Među više informacija koje bi danas trebalo da budu razmotrene u Domu naroda nalaze se i informacije o stanju bezbjednosti u BiH u prošloj godini, te o radu Tužilaštva BiH u istoj godini.

Početak sjednice zakazan je za 11.00 časova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: