Emiteri, telecomi i RAK
0
Danas novi ugovor o naplati RTV takse?
Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Placat cu vam preteplatu kada budete prestali emitovati REKLAME. Podignite cijenu pretplate, ne zanima me, ali na nacionalnoj TV nigdje u normalnom svijetu ne postoje reklame. Tacka.
Sram ih bilo! Sve nesposobnjakovic do nesposobnjakovica! Durmo i njemu slicni nisu kvalifikovani kadar da vode medijsku kucu!!! Njihov posao je da zaradjuju pare, da donose poslove, da budu konkurentni. To je menadzer, to je direktor televizije! A ne cekati i jedino se oslanjati na tv pretplatu. Tuge i zalosti od menadzmenta
Prema podacima UO BHRT-a, veliki broj pretplatnika izbjegava da plaća RTV taksu, a postoje i zakonski nedostaci u FBiH koji omogućavaju da se izbjegava naplata poreza na posjedovanje RTV prijemnika. ========== mene interesuje koji su to zakonski nedostaci koji omogucuju neplacanje pretplate. Iskreno zahvalna
Davno sam iskljuciofiksni od lopovskog telekoma tako da ne placam racun za telefon pa ni pretplatu za tv ... nadam se da nece se naci pametni pa vezati za struju ... Placam kablovskog operatera mjesecno nepunih 12km i dosta od mene, svakako ne gledam ove nase odrone od kanala, i ako gledam pogledam nekad hbo, fox sportske kanale i slicno.
Porez na posjedovanje TV prijamnika, radia... pa onda ce polako za kompjutere, za sporete (elektricne,plinske...), mikrovalne, ves-masine, susilice...na sve kucne aparate POREZ. Kakve veze ma posjedovanje TV prijamnika i placanje pretplate odredjenoj TV kuci, ja licno nikad ne gledam ni FTV ni PTPC jer nema nista i ako sta prikazu to je bilo interesantno u doba Franje Josipa, PLATIMO POREZ KAD KUPIMO ODREDJENI APARAT PA IM MALO, E HAJD DA PLACA NAROD I ZATO STO JE KUPIO!!!! JOS MALO PLATCAT CEMO POREZ NA SVE STO POSJEDUJEMO- PITANJE VREMENA POSJEDUEMO MI I ZIVOT HOCEMO LI I NA TO PLACATI POREZ????
Komentar je za 10 (DESET). Nista od placanja!
ja im više ne plaćao taksu. U INAT.
Samo bi nesto naplacivali .... a imaju li ljudi da plate e to je vec pitanje koje nikoga ne zanima.
Iskreno se nadam da ste citirali tog Durmu, jer nepismenosti u novinama nikad kraja... \"primjedaba\" halooo... \"primjedaba\"
Ovo je porez koji ugrožava osnovne slobode pojedinca na posjedovanje TV-a. 1.) Na ovaj način se uzima novac od građana BiH kako bi se finansirao TV kanal jedne političke partije (SNSD - RTRS, SDP - FTV itd). 2.) Na ovaj način stimuliramo neradnike među novinarima koji kada jednom uđu u javni RTVT servis, ne može ih ni vlastita smrt istjerati (primjer direktora BHT-a, Duške Jurišić itd). 3.) Na ovaj način stvaramo lokalne moćnike koji preko noći postaju gazde preko grbače građana BiH. To su bivši direktor FTV-a Jasmin Duraković, pa sada ovaj sadašnji koji dijeli pravdu na sve strane. Tu je naravno i Bakir \"nedodirljivi\" Hadžiomerović koji je najmoćniji reketaš na Balkanu. 4.) Na ovaj način vršimo redistribuciju dohotka iz ruku siromašnih (koji imaju TV prijemnike) u ruke onih iz srednje više klase koji su puni love (novinare, direktore, birokratiju koja ih prati itd). 5.) Na ovaj način provodimo diskriminaciju među građanima BiH jer je pola Hercegovine ne plaća
Febo, da tebe nije ko hebo