{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas nastavak suđenja Mevlidu Jašareviću

S
3.9.2012. u 08:14
0
8
Danas nastavak suđenja Mevlidu Jašareviću
0
Danas nastavak suđenja Mevlidu Jašareviću
Mevlid Jašarević na Sudu BiH
Pred Sudom BiH danas će biti nastavljeno suđenje Mevlidu Jašareviću, Emrahu Fojnici i Munibu Ahmetspahiću optuženih za organizovanje terorističke grupe u vezi sa napadom na Američku ambasadu u Sarajevu 28. oktobra 2011. godine.
Sud BiH danas bi trebao donijeti odluku o produženju pritvora Jašareviću i drugooptuženom i trećeoptuženom Fojnici i Ahmetspahiću.

U nastavku suđenja svjedočit će Ibrica Avdo, koji je ranio Jašarevića i koji se na prošlom ročištu nije pojavio, Adnan Šmigalović koji je učestvovao u pretresima u Gornjoj Maoči i dva očevica ispred Ambasade SAD u Sarajevu, najavljeno je ranije iz Suda.

Suđenje Jašareviću i ostalim optuženim počinje u 9.00 sati.

Jašarević je na prošlom ročištu ponovio da su njegova meta u napadu na Ambasadu SAD u Sarajevu bili američki specijalci u znak odmazde za napade u Iraku.

Sud BiH donio je ranije odluku da Jašarevića premjesti iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo u zatvorsku jedinicu pri Sudu BiH kada u tom zatvoru bude slobodnih mjesta za prijem novih zatvorenika.

Jašarević je prilikom napada na američku Ambasadu u Sarajevu 28. oktobra 2011. godine iz automatske puške za 50 minuta ispalio 105 metaka na zgradu Ambasade. U napadu je ranjen radnik obezbjeđenja.

Tokom napada Jašarević je u blokadi držao centar grada oko 45 minuta, dok ga u nogu nije pogodio i onesposobio snajperista MUP-a Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: