{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dan sjećanja na Srebrenicu u Grand Rapidsu u Michiganu

F
11.7.2013. u 15:55
34
5
Dan sjećanja na Srebrenicu u Grand Rapidsu u Michiganu
34
Dan sjećanja na Srebrenicu u Grand Rapidsu u Michiganu
Grand Rapids
Gradonačelnik grada Grand Rapidsa, drugom gradu po veličini u državi Michigan, već devetu godinu izdaje proglas za Dan sjećanja na Srebrenicu i Sedmicu počasti Bosni i Hercegovini.
U Grand Rapidsu živi veliki broj Bošnjaka, koji su preživjeli agresiju i genocid. Član Kluba prijatelja Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike Haris Alibašić je u ime Bošnjaka Grand Rapidsa zahvalio gradonačelniku Georgu K Heartwellu.

"Ovim proglasima se pokazuje podrška Bošnjacima koji su preživjeli agresiju i genocid a koji su u Grand Rapidsu našli novi dom i podsjeća nas sve koji su stradali kao rezultat agresije na BiH", rekao je Alibašić.

U proglasu gradonačelnika grada Grand Rapids, u državi Michigan, navodi se kako se "daje na znanje da se 11. jula 2013. godine komemorativno obilježava 18. godišnjica srebreničkog genocida u kojem je najmanje 8.372 nevinih bošnjačkih civila ubijeno i 30.000 protjerano iz svojih domova u najgorem zločinu protiv civila u Evropi otkako se desio holokaust".

"Ova godišnjica, zajedno sa dvadesetom godišnjicom početka rata u BiH, povećava spoznaju o tragičnom stradanju bh. građana. Važno je podsjetiti da je poginulo više od 100.000 civila kao rezultat politike etničkog čišćenja i agresije na cijelom teritoriju države BiH", navodi se u proglasu.

Dodaje se kako ovim grad Grand Rapids priznaje važnost ovog događaja kako bi se došlo do pravednog okončanja za sve građanje BiH kroz istinu i pravdu.

"I sada i ovim putem objavljujem 11. juli 2013. kao Dan sjećanja na Srebrenicu te Sedmicu počasti Bosni i Hercegovini", naveo je gradonačelnik Grand Rapidsa Georg K. Heartwell, saopćio je Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: