Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U BiH treba pricati o fasistima koji su 92 druge napali BiH, a to su Srbija i domaci srbi izdajnici. A kasnije su im se pridruzili fasisti iz Hrvatske, sa domacim izdajnicima hrvatima. To je nasa istorija o kojoj svijet zna, o kojoj se treba uciti.
Nisu oni napadali BIH, već su Srbi iz BIH htjeli sa Srbijom, Hrvati iz BIH sa Hrvatskoj, a Muslimani iz BIH islamsku državu. Te tri stvari nisu mogli zajedno.
Pa Muslimani bili u ustašama i oni pričaju o antifašizmu. Ovdje je na djelu prekrajanje istorije.
To se samo odnosi na bošnje, ustaško cvijeće.
Ako su Muslimani bili u ustasama, a Srbi u cetnicima, a Hrvati takodjer u ustasama I domobranima, KO JE ONDA RATOVAO SA TITOM U BOSNI (SKORO SVE BITKE BILE SU U BOSNI)? Glup si! U svijetu i Bosni ljudi se dijele na fasiste I antifasiste, postene I lopove, lojalne i veleizdajnike, normalne i zlocince. Ni jednih ni drugih ne fali ni u Bosni ni u svijetu.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Svima je jasno da je Juga propala zbog hegemonisticke i fasiticke ideologije velike Srbije i velike Hrvatske. To milion cinjenica dokazuju. Zbog tih ideologija cijeli Balkan je svinjac Evrope. Sta vise cetnicka ideologija stvaranje velike Srbije je odgovorna za pocetak 1. Svjetskog rata, a posto je 2. nastavak Prvog onda je odgovorna i za Drugi svjetski rat u kome su poginuli milioni ljudi. Pa 90-tih su skoro uzrokovali i 3. Za mir u svijetu moramo preseliti Srbe na Antartik a Hrvate na Arktik
Pored hiljada podvala koje Bosanci i Hercegovci konzumiraju bez ikakvih problema, jedna je najupecatljivija. Naime Alija i Co su im podvalili da u Bosni postoje "konstutivni" narodi i to jos amndmanima na Ustav RBH, a biva to su (prvo Mulsimani) Bosnjaci, Srbi i Hrvati. PRI TOME NI JEDAN TEORETICAR USTAVNOG PRAVA (Trnka, Grebo i td.) NE NAVODI KOJE SU TO GODINE (MUSLIMANI) BOSNJACI, SRBI I HRVATI KONSTITUSIALI BOSNU???????????????????????????
Cak i dijete koje je posjetili Zemaljski muzej zna i vidi da JE BOSNA KONSTITUSIANA U 12 VIJEKU I DA SU JE KONSTITUSALI DOBRI BOSNJANI (preci dansnjih velikih bosanskih Srba i velikih bosanskih Hrvata i "mladih" Muslimana). U 12 vijeku u Kraljevini Bosni su zivjeli dobri Bosnjani (Malcolm, Nada Klaic, i td), koji su se pod uticajem asimilatorske i velikodzravene politike Srbije, Hrvatske i dvije Srboslavije asimilirali, odrodili, u Srbe, Hrvate i neopredeljene Muslimane, kasnije Bosnjake.
@lilium.bosniakus Niko im danas ne brani da budu ono sto su asimilacijom i manipulcijom postali, ali NE MOZEMO PRIHVATITI HISTORISJKI FALSIFIKAT DA SU BOSNU KONSTITUSIALI ETNICKE GRUPE KOJE TADA NISU POSTAJALE U KRALJEVINI BOSNI.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Najveći antifašisti bili su drugovi Staljin, Tito i Čaušesku. Oni su se izravno borili protiv njemačkih fašista.
Nikad se vako nije slavio dan pobjede nad fašizmo bar u dijelu FBiH. Čini mi se da su BAkir Sebija i SDA na aparatima čim se ovako nešto dosad ne zabilježeno dešava u njihovom neprikosnovenom dvorištu !
SKANDALOZNO! ŠOKANTNO! sve što je više ovih "antifašista",slobode,ljudskih prava, demokratije, ............ sve je manje!!!
....radi se o tome sto srbi ne zele da imaju bilo sta sa bosnajcima i hrvatima...vi glumatajte koliko hocete...setajte...glumite antifasiste i sta god vam je volja...ako su hrvati i bosnajci antifasisti srbi onda to ne zele da budu...sa vama vise nikad u isti stroj.....koliki ste antifasisti i sta znaci ta vasa setnja pokazat ce vreme jako brzo...
Svakako, zato pripremite traktore. Mi sa takvima ne zivimo u Bosni. Mars u Srbiju.