Komentari (356)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba pogledat dokumentarac povodom sudjenja Iliji u BG. Tuzla je trn u oku fasistima. Nije nacionalno obojena, a organizovano i legalno se branila, bez imalo huskacke retorike. Svaki pokusaj iskrivljenja istine ostat ce uzaludan.
licemjerstvo EU (pa i civilizovanog svijeta) i nije cudo sto se raspada je pocelo onoga dana kada su dopustili da rs GENOIDNA TVOREVINA nastala na GENOCIDU i nakon sto je se reklo NIKADA VISE, egzistira na obodima EU i tlu Europe.
U BiH ubijeno blizu 100.000 osoba, 50.000 žena je silovano, 150.000 ratnih invalida, od 1995. poginulo/teško ranjeno od mina 7500 ljudi, porušeno 614 Džamija, porušeno 190 Katoličkih crkvi, kroz srbočetničke logore prošlo 200.000 ljudi, oko 800.000 granata ispaljeno na Sarajevo! U BiH Srbi pobili 3372 djeteta, DOSUĐENI GENOCID ZA SREBRENICU, otkriveno do danas 5000 masovnih grobnica! Ratna šteta blizu 100 milijardi eura!
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
SRBI SU POBILI 3372 DJETETA U BIH, TEŠKO RANILI PREKO 14.000 DJECE, SILOVALI 756 DJETETA, SILOVALI 50.000 ŽENA, 53 DJETETA DO 7 GODINA JE POGOĐENO SA SNAJPEROM U GLAVU.. TO SU SRBI I RS
Srbi su u Prijedoru i po RS-u izdale naredbu putem lokalnog radija 31.05.1992. kojom se naređuje nesrpskom stanovništvu da obilježi svoje kuće bijelim zastavama i da pri izlasku iz kuća stave bijele trake oko rukava. Čiji je ishod bio da su pobili i protjerali 94% Bošnjaka i Hrvata po RS-u. Bio je to prvi put od 1939. i nacističkog proglasa po kojem su poljski Jevreji morali nositi žute trake s plavom Davidovom zvijezdom oko rukava. I oni slave dan RS-a!
Navedi još samo koliko su Srbi pobili ustaša i ustaškog cvijeća.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Ima li bar jedna bitka u kojoj Smrdi nisu dobili po labrnji? Jesu nesposobni za ratovanje, da te dragi Bog sacuva.
''Tuzlanska kolona '' i '' Dobrovoljacka'' su odredile kakav ce se rat voditi u BiH .
Muslimani tada nisu propustili priliku da ''zameze'', a kasnije , kada su oni dobijali po pićici gromko su helpali .
Bosna je odbranjena!
Nije tacno, 49 % izgubila
otidzi i reci prijedorcanina ili zvornicana da je bosna odbranjena, pricas gluposti
No problemo, cisto da se ne zaboravi..
" Ključni su segmenti tog procesa da su se, pazite sada, Turci organizirali i mučki, iz zasjede, napali vojnu kolonu, te da su vojnici ubijani pucnjem u anus školskim mecima, a da smo ih poslije toga bacili na deponiju i zatrpali smećem do visine pet metara. ...Bili su tu moji saradnici, profesionalci i divni ljudi: Budo Nikolić, Zoran Stanivuk, Nikola Slavululjica, Milenko Milićević, Ivica Divković i drugi koje je to tužilaštvo okvalificiralo kao Turke"
Vojska Jugoslavije osnovana 20.maja '92, a ovo je bilo 15.maja... A paravojne formacije Patriotske lige niko ne spominje... Sve hapsiti i sravniti sa zemljom.
Nije ih ucmeckala nikakva paravojna SDA Patriotska liga(pa im krivo što ne mogu pričati da su oni odbranili Tuzlu) nego legalni MUP Tuzle, pozz
U Požarnici su pekli vola da slave "oslobođenje" Tuzle, ali pojedoše ih MUP - ovci Ilije Jurišića
Neka se vjecno pamte heroji Brčanske malte
Od koga
Ja veceg rostilja ne vidjeh u svom gradu.....za 15 ti maj se vise ovaca peklo nego za prvi........
Čestitke Tuzlacima i svim Bosancima i Hercegovcima koji se nisu ogriješili o ovu dobru zemlju.
srce mi danas drugacije kuca,kao i svakog 15 maja,ponos i dika,zivjela Armija BiH,i svi njeni pripadnici,nikada zaboraviti njihove zrtve,invalide i djecu sehida....♥♥♥♥
@Imaginarni prijatelj mrtve seke tise nahebem......
Svaka cast Tuzli i Tuzlacima a posebno tadasnjem rukovodstvu koji su prepoznali pravi momenat i preduhitrili okupaciju
teroristicki napad herojski cin?
Istina95 Pa kako da nije, teroristi u kamionima su terorizirali puškama okolno stanovništvo, na vatru se moralo odgovoriti vatrom. Ne vidim šta je sporno? Teroristi su neutralisani i grad je prodisao...
@Imaginarni prijatelj Kalesiju vam uzeli, Čelić nije pao, samim time i napad na Tuzlu propao. Srbe koje ste po noći tajno nauružavali da pucaju na svoje sugrađane smo po vašim spisima locirali pa su oni utekli glavom bez obzira. Ostali su samo koljači sa Ovčare, ostavljeni "bratski" od svih vlaha pa su mislili divljanjem se izvući no nije prošlo. Sama činjenica da porediš oružanu borbu vojnih formacija sa streljanjem civila govori dovoljno da si genocidan đikane.
Bravo Tuzlaaaaaa 🎆🎇🎉❤