Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
koja ironija,kad fasisti slave pad fasizma :)
Kakav paradoks, fasisti slave dan pobjede nad fasizmom...
Tako bih volio klat srpsku djecu u Banjaluci.....................nadam se da ću doć u tu situaciju.................
"Pa nećemo valjda sad u sve odreda da sumnjamo..."
"Dan kad je savladan fašizam svečano obilježen u Banjoj Luci" Čovjek ne zna da li bi se smijao ili plakao... Fašisti obilježavaju dan protiv fašizma....
U bosnjaskoj javnosti, ali i u drugim nacijama, vlada sasvim pogresno misljenje o ulogama drugih u NOB-u.Istorijske citanke i svi vojni, domaci i strani izvori, jasno kazu da su Srbi, koje mnogi svrstavaju u cetnike, cinili najmanje 50 odsto partizanskih jedinica. Narocito Srbi iz danasnje BiH i Hrvatske. Na drugom mestu po zastupljenosti u pratizanima bili su Hrvati, ili preciznije receno Dalmatinci. Srbi (progonjeni u NDH ) i Dalmatimni, koje je Pavelic prepustio Muslonijevoj Italiji, zajedno su cinili daleko najveci procenat partizana. Dovoljno je pogledati imena poginulih u Potkozarju, na Neretvi, na Sutjesci itd.. Onda slede svi ostali, par odreda Slovenaca, par tadasnjih muslimanskih odreda , i nesto Crnogoraca. O Makedoncima i Albancima u partizanima ne vredi ni pricati. Bilo bi posteno da je Kosic rekao koje su jedinice usle u Sarajevo 1945. godine, LJUDI SE CESTO MRZE IZ NEZNANJA.
A apsurdistama,majko moja.Isti sastav će 17.jula položiti vijenac na Dražin spomenik.
Dražini antifašisti...
Primjecujem, kao prvo, na spomeniku pisano pola cirilicom pola latinicom :-)))) A drugo, ovi su ozbiljniji, kod njih garda i polaze cvijece i salutira :-))))
šta je ironija?? kada četnici slave dan pobjede nad fašizmom
Uzasi koje su fasiti i ustase napravili u Krajinitokom Drugog svjetskog rata su nezapmaceni. Sramota je da Srbe koji su krvavili gace četiri godine boreci se proziv njih - nazivas fasistima.
pa dragi vilsonovo. četnicizam JESTE vid fašizma, nastao tokom drugog svjetskog rata i ugleda se na cilj stvaranja velike srbije i etničkim čišćenjem ne-srpskog stanovništva. tj. pravi pravcati fašisti.
hhhahahahahahhaha cuj dodik polozio cvijece,,,hahha pa taj je gori fasista od od onog cetnika sa kokardom sto ga ni dan danas nisu nasli,i ne pronasli ga nikad....sto se dodo prodaje postenim ljudima i antifasistima...strasnooo
Mislim ne postujem Milorada ali dao je lekciju Komsicu!!! Komsic je vise objasnjavao stradanje u BiH u periodu od 1991-1995.Nego sto je svoj govor posvetio stradanju u periodu II Sveckog rata i borbi protiv fasizma.
Џаба је говорити, балијима је Хитлер у срцу.
Goci, primitivizmu nema mjesta ovdje.
Зворник, то сам и ја помислио, кад ево тебе.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovako se polažu vijenci, a ne ono u Saraju...
?
Upitnik: U Saraju dva vojnika u radnim uniformana i opasani pištoljima, delegacija, uzvanici. Ovdje: Dvojica iz počasne straže u svečanim uniformama, uzvanici, delegacije, limena glazba, folklor, pjevački zbor. Tako se polažu vijenci, a ne ono u Sraju!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)