BiH
8

Dan kad je savladan fašizam svečano obilježen u Banjoj Luci

Piše: M.R.
(Foto: Klix.ba)
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović i predstavnici mnogih udruženja i organizacija položili su povodom Dana pobjede nad fašizmom vijence na Trgu palih boraca NOB-a danas u Banjoj Luci.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik tim povodom je izjavio da Evropa slavi 9. maj jer je na taj dan savladan fašizam zbog čijeg su zla stradali mnogi ljudi, bez obzira na naciju i vjeru.

"Čitav svijet je tada bio podvrgnut Hitleru i jednoj ideologiji koja je imala za cilj da cijeli svijet podvrgne pod svoj uticaj. Narod na ovim prostorima bio je na strani antifašizma i dao je nesumnjiv doprinos u toj borbi", rekao je Dodik.

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da je pored ostalih naroda i srpski narod svojom masovnošću doprinio da se obezbijedi vojnička prevaga na stranu antifašizma.

Predsjednik RS-a pozvao je sve da se osjećaju slobodno i mirno žive u ovom bh. entitetu, bez obzira na to kojoj naciji pripadaju.

Polaganju vijenaca povodom Dana pobjede nad fašizmom 9. maja 1945. godine prisustvovao je veliki broj boraca, udruženja i organizacija, kao i veliki broj građana.