{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dan državnosti u Sarajevu kroz objektiv Klixa

25.11.2012. u 14:31
4
111
Dan državnosti u Sarajevu kroz objektiv Klixa
4
Dan državnosti BiH osim po zastavama u izlozima prodavnica i ugostiteljskih objekata koji uglavnom rade, u Sarajevu se ne razlikuje mnogo od uobičajene jesenje nedjelje koju je priroda "počastila" prohladnim ali lijepim i sunčanim vremenom.
Na glavnim ulicama ne nedostaje šetača, a oni hrabriji usudili su se posljednje zrake sunca, pred nadolazeće jesenje sivilo i zimu, hvatati u nekim od još uvijek otvorenih ljetnih bašta. Osim brojnih trgovina i ugostiteljskih radnji čiji vlasnici i na današnji dan ne poštuju prava radnika od kojih će rijetki dobiti bonus zbog rada na praznik, uredno su otvoreni i kontejneri koji sve većem broju osiromašenih građana BiH svakodnevno nude šarolik, ali također sve siromašniji asortiman.

Da podsjetimo: Na današnji dan na zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić gradu prije 69 godina udareni su moderni temelji državnosti Bosne i Hercegovine, kao ravnopravne republike unutar jugoslavenske federacije, sa historijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne a koje su potvrđene i Daytonskim mirovnim sporazumom. Ne zaboravimo ni da se zahvalimo Vladi FBiH koja nam je omogućila da u zemlji sa pola miliona nezaposlenih i sutra bude neradni dan, pa bar danas ne moramo mrziti nedjelju zbog ponedjeljka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: