|

Premijer Nikšić traži da 26. novembar bude neradni dan

Premijer Nikšić traži da 26. novembar bude neradni dan
2.384
F
FENA
20.11.2012. u 09:47
119
komentara
2,3k

dijeljenja
Premijer Nikšić traži da 26. novembar bude neradni dan Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dan državnosti 25. novembar jedan je od najvažnijih dana u historiji Bosne i Hercegovine i jedna od tekovina od koje nikada, ni po koju cijenu ne smijemo odustati, izjavio je premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić.
On je za Federalnu novinsku agenciju rekao kako građani BiH koji ovaj dan osjećaju i doživljavaju kao potvrdu hiljadugodišnje opstojnosti BiH, zaslužuju priliku da taj dan obilježe na dostojan način i to im niko ne smije uskratiti.

"Najmanje što mi u Vladi možemo uraditi jeste da osiguramo neradni dan onima koji Dan državnosti žele obilježiti u takvom, patriotskom duhu", kazao je Nikšić i dodao kako je već zatražio da se na sjednici Vlade FBiH u četvrtak donese odluka da se ponedjeljak 26. novembra u FBiH proglasi neradnim danom.

"Mogućnost da se Dan državnosti naše domovine obilježi na adekvatan način ne smije postati žrtvom birokratskog tumačenja propisa. Budućnost BiH moguća je samo na načelima ZAVNOBiH-a koji garantiraju jednakost svih naroda i građana BiH na cijelom njenom teritoriju i ti principi se moraju propagirati na sve načine. BiH je naša jedina domovina i zato Dan državnosti građani moraju imati priliku obilježiti kao istinski praznik svoje domovine", kazao je federalni premijer Nermin Nikšić za Fenu.

Jučer su iz Ministarstva rada i socijalne politike FBiH saopćili kako se Dan državnosti BiH, 25. novembar, obilježava samo na dan praznika.
Prijavi grešku


Komentari (119)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...