{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijer Nikšić traži da 26. novembar bude neradni dan

F
20.11.2012. u 09:47
2.384
119
Premijer Nikšić traži da 26. novembar bude neradni dan
2.384
Premijer Nikšić traži da 26. novembar bude neradni dan
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dan državnosti 25. novembar jedan je od najvažnijih dana u historiji Bosne i Hercegovine i jedna od tekovina od koje nikada, ni po koju cijenu ne smijemo odustati, izjavio je premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić.
On je za Federalnu novinsku agenciju rekao kako građani BiH koji ovaj dan osjećaju i doživljavaju kao potvrdu hiljadugodišnje opstojnosti BiH, zaslužuju priliku da taj dan obilježe na dostojan način i to im niko ne smije uskratiti.

"Najmanje što mi u Vladi možemo uraditi jeste da osiguramo neradni dan onima koji Dan državnosti žele obilježiti u takvom, patriotskom duhu", kazao je Nikšić i dodao kako je već zatražio da se na sjednici Vlade FBiH u četvrtak donese odluka da se ponedjeljak 26. novembra u FBiH proglasi neradnim danom.

"Mogućnost da se Dan državnosti naše domovine obilježi na adekvatan način ne smije postati žrtvom birokratskog tumačenja propisa. Budućnost BiH moguća je samo na načelima ZAVNOBiH-a koji garantiraju jednakost svih naroda i građana BiH na cijelom njenom teritoriju i ti principi se moraju propagirati na sve načine. BiH je naša jedina domovina i zato Dan državnosti građani moraju imati priliku obilježiti kao istinski praznik svoje domovine", kazao je federalni premijer Nermin Nikšić za Fenu.

Jučer su iz Ministarstva rada i socijalne politike FBiH saopćili kako se Dan državnosti BiH, 25. novembar, obilježava samo na dan praznika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: