{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijer Nikšić traži da 26. novembar bude neradni dan

F
20.11.2012. u 09:47
2.384
119
Premijer Nikšić traži da 26. novembar bude neradni dan
2.384
Premijer Nikšić traži da 26. novembar bude neradni dan
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dan državnosti 25. novembar jedan je od najvažnijih dana u historiji Bosne i Hercegovine i jedna od tekovina od koje nikada, ni po koju cijenu ne smijemo odustati, izjavio je premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić.
On je za Federalnu novinsku agenciju rekao kako građani BiH koji ovaj dan osjećaju i doživljavaju kao potvrdu hiljadugodišnje opstojnosti BiH, zaslužuju priliku da taj dan obilježe na dostojan način i to im niko ne smije uskratiti.

"Najmanje što mi u Vladi možemo uraditi jeste da osiguramo neradni dan onima koji Dan državnosti žele obilježiti u takvom, patriotskom duhu", kazao je Nikšić i dodao kako je već zatražio da se na sjednici Vlade FBiH u četvrtak donese odluka da se ponedjeljak 26. novembra u FBiH proglasi neradnim danom.

"Mogućnost da se Dan državnosti naše domovine obilježi na adekvatan način ne smije postati žrtvom birokratskog tumačenja propisa. Budućnost BiH moguća je samo na načelima ZAVNOBiH-a koji garantiraju jednakost svih naroda i građana BiH na cijelom njenom teritoriju i ti principi se moraju propagirati na sve načine. BiH je naša jedina domovina i zato Dan državnosti građani moraju imati priliku obilježiti kao istinski praznik svoje domovine", kazao je federalni premijer Nermin Nikšić za Fenu.

Jučer su iz Ministarstva rada i socijalne politike FBiH saopćili kako se Dan državnosti BiH, 25. novembar, obilježava samo na dan praznika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: