|

Damir Marjanović se povukao iz Predsjedništva Naše stranke

Damir Marjanović se povukao iz Predsjedništva Naše stranke
95
Klix.ba
12.10.2019. u 10:06
96
komentara
95

dijeljenja
Damir Marjanović se povukao iz Predsjedništva Naše stranke Damir Marjanović (Foto: H. M./Klix.ba)
Prof. dr. Damir Marjanović podnio je ostavku na mjesto člana Predsjedništva Naše stranke, i to nedugo nakon što je izabran na tu funkciju, saznaje Klix.ba.
Prema informacijama našeg portala, osnovni uzroci zbog kojih je uslijedila ostavka su kadrovska politika Naše stranke u Kantonu Sarajevo i "sječa knezova" poslije kongresa stranke, odnosno raspuštanje odbora i preimenovanje povjerenika u sredinama koje su glasale protiv predsjednika stranke Peđe Kojovića.Podsjetimo, nekadašnji ministar obrazovanja, a danas zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, Marjanović se Našoj stranci pridružio krajem 2017. godine, a na kongresu održanom u maju ove godine bio je kandidat za predsjednika stranke. Tada je uvjerljivu pobjedu i drugi mandat na čelu stranke osvojio Kojović.Iako je nedavno izabran u stranačko Predsjedništvo, i to na prijedlog Kojovića, Marjanović se sada odlučio napustiti tu poziciju zbog, kako je naveo, "nepremostive razlike u mišljenjima".

Naš izvor navodi da je u posljednjem periodu i nekoliko drugih uglednih članova tražilo ispis iz stranke i to zbog kadrovske politike u KS.
Prijavi grešku


Komentari (96)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...