Bivši NS i bivši SDP
202

Damir Marjanović potvrdio skupštinski tandem sa Damirom Nikšićem

I. P.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Kantonalni zastupnik Damir Marjanović koji je napustio Klub Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo obratio se javnosti putem Facebooka kazavši kako će zajedno sa kolegom Damirom Nikšićem "efikasnije doprinijeti realizaciji zacrtanih 300 mjera šestorke".
"U nauci, u životu pa i u politici, kada dođeš u poziciju da zadate ciljeve, pa i obećanja, ne možeš ostvariti na jedan način, onda ti ne preostaje ništa drugo nego da pronađeš neki drugi način da to uradiš", napisao je Marjanović.

Posebno je to slučaj, piše Marjanović, kada su data riječ i zacrtani plan i program "bitniji od političke popularnosti ili glasova na sljedećim izborima, na koje svakako ne računaš".

[FBPOST]https://www.facebook.com/marjanovd/posts/1481237788705329[/FBPOST]

"U svakom slučaju, u proteklih godinu dana mnogo toga je urađeno, a moglo se i još više. Saradnja sa kolegama iz kluba je bila korektna, određena neslaganja sa rukovodstvom stranke davno elaborirana. No, ne treba se nikada osvrtati unazad, osim da bi se shvatile greške i na njima učilo. Na kraju, očekujem da ćemo kroz novu parlamentarnu grupu moj imenjak i ja značajno efikasnije doprinijeti realizaciji zacrtanih 300 mjera šestorke (sada još jače sedmorke), a posebno iz oblasti obrazovanja i nauke. I da na kraju, za one zlurade, mi smo u raji mogli sve oprostiti, ali papke (a posebno one političke) nikada", zaključio je kantonalni zastupnik Damir Marjanović.

Podsjetimo, Marjanović je danas napustio Klub Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo.

Kao što je naš portal pisao, bivši ministar za obrazovanje,nauku i mlade u budućnosti djelovat će kao dio parlamentarne grupe zajedno sa zastupnikom Damirom Nikšićem, bivšim članom Kluba SDP-a.