Komentari (114)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tamo gdje se ne može dogovoriti oko imena, dati nazive po nekom geografskom ili apstraktnom pojmu - riječka, planinska, majevička, kozarska, školska, pijačna, ulica/trg/bulevar djece, radnika, šaka, prosvjete i sl.
@pascal Ima i kod nas, samo treba pojačati više davanje takvih naziva i sve OK. Kome se sviđaju Draža, Busuladžić i sl. fino u svojoj kući okači slike, poredaj knjige, VHS kasete/DVD-e i sl. Izvan kuće je država.
Orašje treba biti primjer ostalim mjestima u BIH
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Amerikanci su to dobro riješili, ulice nose broj umjesto imena, svakako imamo toliko ličnosti iz historije zašto biraz kontroverzna imena. A imena škola mogu biti napr. Trebević, Zimske olimpijade, Miljacka, Hum, Dolina, Vučko ili Snješko. Zašto komplikovati.
DAJTE ULICAM UMJESTO IMENA BROJEVE . KAO RECIMO U NEW YORK-U. PA IMAMO; 10 ULICA, 5 AVENIJA, ILI IMENA KAO STO SU RECIMO ULICA LIPA, BAGREMOVA, VISNJIK, PA BOJE DUGINA ULICA, PLAVA ULICA, AVENIJA REVOLUCIJE, NARAVNO OSTAVITI PO NEKU SA IMENIMA LJUDI KOJI SU ZADUZILI SVIJET . TESLINA, TITOVA, PRINCIPOVA, HODZINA, AJNSTAJNOVA, KIRIJEVA. LUTERA KINGA, GANDIJEVA. A NASELJE POLJINE PROMIJENITI I MEDZEDZE BRDO.
Ive Andrica...
https://www.youtube.com/watch?v=usyZJMSk7m0&fbclid=IwAR3LDH7Iky0g3clgh3tdTxEXFQTBYI0UOq-MdF6tyBvH0lR4UGcg-0ywxjE&ab_channel=IMLTV.PRESS
Zabraniti hrvatske i srpske nazive. Nasi nek ostanu.
To vam je citava platforma? Dajte bavite se socijalnim pitanjim od koriati za stanivnistco a ne imenima i nazivima
Tamo gdje zavrsava Put mladih muslimana pocinje ulica Draze Mihajlovica
sad ce nacionalisricke stranke potezati vitalni nacionalni interes, tako da dabogda se to usvoji i pretoci u zakon.....zivi bili pa vidjeli
Ne mislim da su svi sa liste koju on navodi isti, ali se slazam da ni po jednom od njih se ne bi trebala zvati ijedna ulica ili institucija. Ima toliko znacajnih licnosti za koje nema nikakvih dilema, ali sam u principu za izbjegavanje imena ljudi.
Konacno :)
Damire preciziraj. nadam se da ćeš se pomaći sa sarajevskih šina...
Sve moralisanje , a suprugu preko SBB - a uvali za treceg potparola na Aerodromu Sarajevo.
Hajte vi to mijenjajte u RS i hrvatskim opštinama.Naše stranke nema u Posušju i Bijeljini
Počnite od Titove, majku vam hebem jugonazional-sozialističku
Tito je loš samo domaćim fašistima, u ostatku svijeta heroj i državnik. Ako ti je Maršal loš pseto jedno znamo odmah gdje pripadaš.
@tijani ma šta kažeš? daily mail? 🤣🤣🤣
Nek se zove po tebi bar jedna eto , izgleda se smatras dovoljno velikim mali hahahahahhahahahaha
Vi komunjare ste na pvim prostorima jedini nacisti
Covjek tezak 8000 bruto za budzet . I tako godinama.