BiH
35

Dačić u Beogradu srdačno dočekao delegaciju BiH na čelu sa Zvizdićem

SRNA
Foto: Tanjug.rs
Foto: Tanjug.rs
Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić dočekao je danas na Aerodromu "Nikola Tesla" članove delegacije Vijeća ministara BiH, sa predsjedavajućim Denisom Zvizdićem na čelu, koji su doputovali u zvaničnu posjetu Srbiji.

Dačić je poželio dobrodošlicu delegaciji u kojoj su i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministar vanjskih poslova Igor Crnadak i ministar komunikacija i transporta Ismir Jusko, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

"U srdačnom i neformalnom razgovoru obje strane izrazile su zadovoljstvo zbog posjete Srbiji, kao i spremnost da se otvoreno razgovara o svim pitanjima koja su od obostranog interesa s ciljem zajedničke i stabilne budućnosti", navodi se u saopštenju.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sa Zvizdićem večeras razgovarati o mnogim važnim pitanjima na neformalnoj večeri koju će prirediti u njegovu čast.

On je istakao da je važno ozbiljno i odgovorno sagledavati pozicije naroda, a prije svega zajedničku budućnost, kao i da Srbija podržava provođenje u djelo Dejtonskog sporazuma i da on ne želi da se miješa u političke prilike, ni u Republici Srpskoj, ni u BiH.

Vučić i Zvizdić zvanični sastanak imat će sutra, a svečani doček bit će organizovan u 10 sati ispred Palate Srbija.