Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tačno da je vlada federacije postavljala direktore, ali su oni bili kadrovi SDA koja je u zadnjih 17 godina većinski činila vladu i imala premijere iz svojih redova, Branković, Hadžipašić, i svi drugi.
Ovo su sramne UBLEHE od uprave zeljeznica. Da Osmanagic i Zahirovic ne kradu zeljeznicke pare,da ne trose za gluposti enormno i da stalno ne zaposljavaju \"svoje\" kadrove sve bi bilo drugacije. Od kokuza prije rata- Osmanagic je sada bogatas a sve zahvaljujuci SDA. Sta ceka Vlada federacije, sto ne ispita porijeklo imovine Osmanagica i zasto ne posalje u zelj. finansijsku policiju.?????
\"...a sve zbog nedovoljnog i po zakonu obaveznog finansiranja održavanja željezničke infrastrukture i sufinansiranja putničkog i kombinovanog saobraćaja, što je obaveza Vlade FBiH...\" čuj ovi bi da voze po prugama da ih ne održavaju i da obavljaju putnički i kombinovani saobraćaj bez ulaganja i održavanja istog. Pa koji mozgovi ovo još smatraju imalo normalnim poslovanjem?
Vlada je na isti naćin uništila i Geodetski zavod donoseći neprovodive odluke i zatim povlačenjem istih. Ljudi u zavodu već petu godinu nemaju zdravstvenog osiguranja nemaju plaća ni bilo kakvih primanja.
Tačno je Adi da se ne radi profesionalno ali menađment ŽFBIH postavlja vlada federacije a time snose i svu odgovornost za lošu situaciju i loše poslovanje. Nisu direktora izabrali radnici nego politika.
Da zaposlenici ŽFBiH rade profesionalno, i da nije u firmu naprimano kadrova i kadrova, raznih nesposobnjakovića i lijenština, e onda ne bi bili u \"ovoj situaciji\". Najlakše je prislonit usta na sisu zvanu budžet i vikati još, još...Raditi i biti marljiv - Bože sačuvaj, gluho bilo!