Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cuj na 1.000 djece 1 pedijatar. Blago nama.
Da li će se riješiti problem odlaska mladih i sposobnih ?
Upravo tako! Kad ce sposobni i vrijedni ljekari biti zaposleni? Zasto doktori godinama cekaju na zaposlenje? A istovremeno se proca o nekakvom manjku ljekara. Na birou imate ljekare sa po 2 godine iskustva- posaljite njih na specijalizaciju!! Sta cekate? Znamo svi da novca za to ima!!!
Sto malo ne pricate o tome kamo u Sarajevu fali i porodicnih ljekara?? Ovo sto imamo prosjek godina 58, jedva i rade. Vi ste ti koji ljekare saljete na birou i ne date im da rade a ovdje kukate o nekakvom nedostatku! Kako vas nije stid? Pa da ste tim ljekarima omogucili specijalizacije, dosad bi imali specijaliste! Sta cekate sa pedijatri padnu sa neba? Dajte ljekarima spec prije nego i oni odu iz ove drzAve
Prije svega zaposlite ljekare koji su vam na birou, pa rijesite problem i nedostkatka ljekara u ambulantama porodicne medicine!!! Dokad ce jedan ljekar imati dnevno 100 pacijenata a na birou ljekari cekati na zaposlenje? Dolad cete ljekare razvlaciti na ugovore od po 3 mjeseca, godinama? Zasto tim ljekarima ne date specijalizacije? Kolko dugo cekaju na zaposlenje dosad su mogli biti skoro svrseni specijalisti! Samo pricate o nedostatku a nista ne radite po tom pitanju!
Gorući problem osim pedijatara, su porodični ljekari gdje se koriste praistorijski standardi. Na jednog porodičnog ljekara dolazi 2000 pacijenata ( po važećim standardima ) a zbog nedostatka ljekara, dolazi najčešće 4000 - 8000 na jednog porodičnog ljekara. U ovakvoj situaciji, ne zna se ko je nezadovoljniji i u krajnjem jadniji ili pacijenti ili ljekari. Ovo je rezultat odlaska mladih ljekara u inostranstvo, jer raditi u ovakvim uslovima je više nego nehumano.
A na birou ljekari sa iskustvom.. Nevjerovatno!
Porodicna u KS lici na sve osim na porodicnu medicinu. Covjeku je lakse umrijeti nego doci na red za pregled, ko kad jedan ljekar dnevno ima 100 pacijenata i jos nikad nisu taj problem rijesili. Pricaju da zaposljavaju a situacija ista ako ne i gora, posto ljekari odlaze
Je li to kao ono nema psihologa svakoj školi treba. Pa ljudi završe pa nemaju posla. Trebali bi sad na specijalizaciju za pedijatra pa za par godina kad ne bude djece da opet rade kao opšti doktori.
Ma cekaju da pedijatri padnu sa ne a, ne daj Boze dati specijalizacije ljekarima a toliko ljekara na birou ima. Sramota
Uvesti Indijce i Kineze doktore-nas nivo. Da lijece nas vecinu narodnu sirotinju. Jeftini su. Inace politicke koruptivne zivotinje mogu sebi priustiti da djecu lijece na zapadu. Ne pricam o japancima koji imaju oci na celu i horizontalno izduzene vec o pijaci. Kad smo vec tu uvesti iz indije i kine i 'pijacne ljude' jer su i ovi nasi na pijaci isto rok zivjezde po skupoci. Nista, vi politicari otjerajte nas napredak a uvezite iz indije i kine-veca zarada, tako da se drzava jednom unisti.
Jaro indijski doktori su jedni od najboljih na svijetu. Imaju strasne medicinske fakultete, sefovi svih klinika u Americi su indijci. Tako ako mislis da ce ti doci za 2000 maraka slusat Seku i Gavrana kako im sefuju varas se
Neki dan na sva usta hvalite i reklamirate otvaranje privatne bolnice a danas o manjku pedijatara,naravno da ce svi otici u bolnicu za bogate .
Nije njih briga za našu djecu i zdravstvo, već samo koga će i gdje uhljebiti!
Kao osoba koja radi u zdravstu, slobodno mogu reći da me stid u kakvom zdravstvenom sistemu živi kompletna BiH.
Lud je tko ostane ovdje raditi u ovom živom blatu korupcije i neizvjesnosti.
Hoće zasigurno, jer sve se manje djece rađa, tako da jedan kad ostane bit će dosta.
Posto Dodik nece imat para za plate medicinarima uvest cemo pedijatre iz RS. Znaju posao i znaju pricat nasski.