BiH
28

Cvitanović: HDZ 1990 osvojio Ramu i Kupres, izborna pljačka u Livnu

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović izjavio je večeras da je njegova stranka odnijela pobjedu u općinama Prozor-Rama, Kupres i Domaljevac, te je upozorio na nepravilnosti na biralištima u Livnu, Neumu i Ljubuškom.

"Jako sam sretan i zadovoljan rezultatima koje je napravio HDZ 1990 usprkos svim problemima i željama nekih da nas nestane. Osvojili smo općine Prozor-Rama, Kupres i Domaljevac. To je poruka svima onima koji su mislili da nas neće biti: bit će nas više nego ikada", kazao je Cvitanović.

Upozorio je i na brojne nepravilnosti u izbornom procesu, istaknuvši kao primjer Livno gdje se, po njegovim riječima, dogodila "neviđena krađa" na tri birališta.

"Članovi biračkih odbora koje je delegirao HDZ BiH priznali su da su ukrali hiljadu glasova. Nećemo odustati od Livna. Do Strazbura ćemo ganjati pravdu, jer nakon 20 godina krađe i prevare vrijeme je da odgovornost preuzmu oni koje je narod stvarno birao", ustvrdio je prvi čovjek HDZ-a 1990.

Cvitanović je dodao kako će insistirati da se istraži šta se događalo u Ljubuškom i Neumu, gdje su ljudi iz HDZ-a 1990, također, zabilježili nepravilnosti.