{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Cvijeće i drvo za ljepše dvorište vrtića "Lane"

S
6.6.2011. u 13:16
0
4
Cvijeće i drvo za ljepše dvorište vrtića "Lane"
0
Cvijeće i drvo za ljepše dvorište vrtića "Lane"
Mališani iz vrtića "Lane" bili su oduševljeni kada su istrčali u dvorište i vidjeli novo cvijeće i drveće, koje su za njih tamo posadili radnici preduzeća "Park", kako bi obilježili Svjetski dan zaštite okoliša.
Naime, nakon akcije čišćenja Vilsonovog šetališta u nedjelju, danas su radnici preduzeća "Park" s mališanima vrtića "Lane" uredili dvorište vrtića, očistili travnjak, posadili cvijeće u novoformiranu cvijetnu gredicu i posadili sadnicu crvenolisne šljive.

U svim aktivnostima pratila su ih djeca, radosno uzvikujući i ne krijući oduševljenje što mogu posmatrati na koji način se sadi cvijeće i drveće, te znatiželjno razgledajući alat kojim se radi i čisti.


Nakon sadnje, nekoliko mališana nogama je "poravnalo" zemljište oko sadnice stabla, a radnici "Park" uz poruku da od danas "stablo i oni rastu zajedno" dali su im i upute kada da se brinu o stablu, kako da ga čuvaju i zalijevaju, a slične upute dobili su i za cvijeće.

Osim novih sadnica, djecu vrtića "Lane" obradovao je i novouređeni i očišćeni pijesak u pješčaniku i s radošću su nastavili igru, nakon sadnje i razgledanja.


Sve navedeno i jeste bilo namjera preduzeća "Park", a to je ukazati, prije svega djeci i mladima na značaj okoliša, podstaći njihovo interesovanja za biljke i zelenilo i pokazati im i naučiti ih kroz praktično postupanje kakav treba biti odnos svih nas prema zelenilu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: