{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Cvijeće i drvo za ljepše dvorište vrtića "Lane"

S
6.6.2011. u 13:16
0
4
Cvijeće i drvo za ljepše dvorište vrtića "Lane"
0
Cvijeće i drvo za ljepše dvorište vrtića "Lane"
Mališani iz vrtića "Lane" bili su oduševljeni kada su istrčali u dvorište i vidjeli novo cvijeće i drveće, koje su za njih tamo posadili radnici preduzeća "Park", kako bi obilježili Svjetski dan zaštite okoliša.
Naime, nakon akcije čišćenja Vilsonovog šetališta u nedjelju, danas su radnici preduzeća "Park" s mališanima vrtića "Lane" uredili dvorište vrtića, očistili travnjak, posadili cvijeće u novoformiranu cvijetnu gredicu i posadili sadnicu crvenolisne šljive.

U svim aktivnostima pratila su ih djeca, radosno uzvikujući i ne krijući oduševljenje što mogu posmatrati na koji način se sadi cvijeće i drveće, te znatiželjno razgledajući alat kojim se radi i čisti.


Nakon sadnje, nekoliko mališana nogama je "poravnalo" zemljište oko sadnice stabla, a radnici "Park" uz poruku da od danas "stablo i oni rastu zajedno" dali su im i upute kada da se brinu o stablu, kako da ga čuvaju i zalijevaju, a slične upute dobili su i za cvijeće.

Osim novih sadnica, djecu vrtića "Lane" obradovao je i novouređeni i očišćeni pijesak u pješčaniku i s radošću su nastavili igru, nakon sadnje i razgledanja.


Sve navedeno i jeste bilo namjera preduzeća "Park", a to je ukazati, prije svega djeci i mladima na značaj okoliša, podstaći njihovo interesovanja za biljke i zelenilo i pokazati im i naučiti ih kroz praktično postupanje kakav treba biti odnos svih nas prema zelenilu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: