{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milijarda aktivnosti za zelenu planetu

S
22.4.2011. u 14:38
0
3
Milijarda aktivnosti za zelenu planetu
0
Sadnjom novih sadnica obilježen je Dan planete Zemlje pod motom "Milijarda aktivnosti za zelenu planetu” na lokalitetu Park šume Mojmilo. Akciji sadnje drveća prisustvovao je ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Abid Jusić i direktor JU Spomenik prirode Vrelo Bosne Osman Delić.
"Manifestacija su podržali Centar za okolišno održivi razovj COOR, Srednja škola za okoliš i drvni dizaj, te ekološke sekcije osnovnih škola Džemaludin Čaušević, Fatima Gunić, Umihana Čuvidina, Aleksa Šantić,Grbavica II, Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti i Pokret Gorana Sarajevo. Obilježavanjem Dana planete Zemlje počela je implementacija tradicionalnog programa Općine Novi Grad Sarajevo iz oblasti zaštite okoliša i turizma u saradnji sa zajednicom “Eko kalendar Općine", rekla je Hazima Pecirep, rukovodilac službe za lokalni integrisani razvoj Općine Novi Grad Sarajevo.

Cilj aktivnosti planiranih u okviru Eko kalendara su povećanje razine ekološke svijesti kroz promociju, animiranje kroz takmičarske prakse i edukacije, te uključivanjem stanovništva u projektne aktivnosti od lokalnog značaja, te povećanju biljnog fonda na lokalitetu Park šume Mojmilo, a sve u svrhu unapređenja kvalitete življenja u ovoj najmnogoljudnijoj lokalnoj zajednici u Kantonu Sarajevo.

Također, na lokalitetu MZ "Dobrinja C" u organizaciji Savjeta mjesne zajednice u saradnji sa stanovništvom, KJKP Park i KJKP Rad obilježili su Dan planete sadnjom drveća i uređujući zelene površine, saopšteno je iz Pres-službe Općine Novi Grad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: