Radnici imaju pravo da se žale
2

Cvijanović za smjenu direktora koji brane priče o neisplaćenim platama

FENA
Željka Cvijanović (Foto: SRNA)
Željka Cvijanović (Foto: SRNA)
Ukoliko direktori nekih preduzeća u RS-u sankcioniraju radnike, jer su saopćili medijima probleme o neisplaćenim platama, Vlada će sankcionirati te direktore, tvrdi premijerka Željka Cvijanović.

Svaki radnik koji nije dobio platu, kako je naglasila, ima puno pravo da izrazi svoje nezadovoljstvo u medijima ili na nekom drugom mjestu i nijedan direktor ga ne može zbog toga da sankcionira.

"Nema ugrožavanja ni slobode mišljenja i izražavanja" navela je Cvijanović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Ona je potvrdila da je zatražena potvrda tačnosti informacije koja se pojavila u medijima, da je radnik Šumskog gazdinstva "Jahorina" s Pala, koji je javno rekao da četiri mjeseca nije primio platu, sklonjen sa svog radnog mjesta od direktora.

Komentirajući višednevne mirne proteste jednog broja otpuštenih vojnika Oružanih snaga BiH iz RS-a u Parku "Mladen Stojanović", Cvijanović je rekla da je "nezadovoljna jer postoje ljudi koji imaju takve probleme", ali i napomenula da su i drugi predstavnici vlasti RS-a naveli da u "rukama RS-a ne leži rješenje njihovog problema".

Kazala je i da jedan broj građana RS-a stiče i ostvaruje svoja prava na drugom nivou vlasti, odnosno na nivou BiH, gdje su ulazili u radne angažmane s određenim rokom.