Nakon poziva Schmidtu
456

Cvijanović: Trojke, četvorke i druge brojke ne znaju da je prošlo vrijeme kad su stranci smjenjivali

N. V.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Na poziv SDP-a BiH, Naroda i pravde i Naše stranke, koje čine vlast u Kantonu Sarajevo, visokom predstavniku Christianu Schmidtu da smjeni predsjednicu Republike Srpske, Cvijanović je odgovorila kako su "prošla vremena kad su stranci smjenjivali funkcionere".
Iz ove tri stranke su se obratili visokom predstavniku navodeći da je ukaz predsjednice RS-a o stavljanju na snagu Zakona o nepokretnoj imovini RS-a jasan znak da će Milorad Dodik ići do kraja u svom separatizmu.

Cvijanović je za Srnu na ovo odgovorila da je BiH "zarobljena mržnjom političkog Sarajeva".

"Prošla su vremena kad su stranci, ko god da su oni, smjenjivali demokratski izabrane funkcionere, a to što po Sarajevu neke trojke, četvorke i druge brojke, to ne razumiju, nije problem ni građana, ni birača, a najmanje funkcionera u Republici Srpskoj, ali jeste problem BiH koja je zarobljena mržnjom političkog Sarajeva", rekla je.

Zatim je kazala da bi ovim strankama bilo bolje da "počiste po svom dvorištu".

"Ta potreba da za svaku stvar prizivaju nekog stranca da nešto uradi umjesto da oni pričaju sa onima sa kojima žive, teška je boleština i nažalost sve manje vjerujem da se ona može izliječiti", istakla je Cvijanovićeva.