BiH
0

Cvijanović nema velika očekivanja od donatorske konferencije

FENA
Željka Cvijanović (Foto: SRNA)
Željka Cvijanović (Foto: SRNA)
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović nema velika očekivanja od donatorske konferencije u Briselu, jer smatra da ta sredstva neće biti dovoljna da se sanira sva šteta od poplava, koja je ogromna u svim sektorima koji su predmet izrađenih analiza i izvještaja.

Ona je dodala da će se sredstva prikupljena donacijama morati kombinovati sa budžetskim sredstvima i sredstvima koja će biti osigurana putem povoljnih međunarodnih finansijskih aranžmana, saopćeno je iz entitetske vlade.

Cvijanović je istakla da je donatorska konferencija gest dobre volje Evropske unije i svih drugih koji su zainteresovani da učestvuju u saniranju štete nastale od katastrofalnih poplava i dodala da će, za saniranje štete, biti potreban niz godina.

Po njenim riječima, za RS su prioriteti saniranje škola prije početka naredne školske godine, kao i poljoprivreda, infrastruktura i javne ustanove.

Cvijanović u Briselu, zajedno sa šefom Predstavništva RS-a u Briselu Mariom Đuragićem, prisustvuje Međunarodnoj donatorskoj konferenciji za otklanjanje posljedica poplava u BiH i Srbiji, koja se održava pod motom „Obnavljamo zajedno“.