BiH
5

Cvijanović-Ilahi: Reformski procesi dovest će do stabilnost finansija

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas s delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), predvođenom šefom Misije MMF-a Nadimom Ilahijem, o aktivnostima koje entitetske institucije provode s ciljem realizacije obaveza predviđenih novim aranžmanom BiH s ovom međunarodnom finansijskom institucijom, kao i o nastavku međusobne saradnje.

Cvijanović je istakla da je Vlada RS-a čvrsto opredijeljena za nastavak reformskih procesa s ciljem podsticanja održivog, efikasnog i kontinuiranog privrednog rasta, stvaranja povoljnog ekonomskog okruženja te otvaranja novih radnih mjesta.

Izrazivši zadovoljstvo vidljivim napretkom u realizaciji dogovorenih reformi, sagovornici su zajednički ocijenili da će reformski procesi, među kojima je i reforma javnog sektora, dovesti do stabilnosti finansija u srednjeročnom periodu, kao i do unapređenja ukupnog privrednog ambijenta, saopćeno je iz entitetske vlade.

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i ministar finansija Zoran Tegeltija, razgovarano je i o hodogramu aktivnosti koje je potrebno da provedu i Međunarodni monetarni fond i nadležni nivoi vlasti u BiH u narednim sedmicama, prije novog zasjedanja Borda direktora Fonda, a koje se očekuje u drugoj polovini januara 2017. godine.