{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Željka Cvijanović će mjesečno zarađivati 4.000 KM

F
24.4.2014. u 18:54
6
114
Željka Cvijanović će mjesečno zarađivati 4.000 KM
6
Željka Cvijanović će mjesečno zarađivati 4.000 KM
Željka Cvijanović
Mjesečna plaća predsjednice Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović iznosit će 4.000 KM, a plaća potpredsjednika 3.500 KM.
Mjesečna plaća ministara u Vladi Republike Srpske iznosit će 3.000 KM, navodi se u odluci Vlade RS-a.

Na sjednici u Banjoj Luci Vlada RS-a je donijela i odluku o utvrđivanju cijene rada, u iznosu od 100 KM, a primjenjivat će se za obračun plata od 1. aprila ove godine i ne odnosi se na dospjela i neisplaćena primanja.

Cijena rada, utvrđena ovom odlukom, odnosi se na sve zaposlene u oblasti: prosvjete i kulture, unutrašnjih poslova, republičke uprave, pravosuđa i u javnim službama koje vrše javna ovlaštenja iz oblasti rada, zapošljavanja, zdravstvenog osiguranja, dječije i socijalne zaštite.

Kako je saopćeno iz entitetske vlade, cijena rada za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave utvrđuje se u iznosu od 100 KM, a primjenjivat će se za obračun plata od 1. aprila 2014. godine i ne odnosi se na dospjela i neisplaćena primanja.

Ovlašćuju se resorni ministri da sa Sindikatom radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske, Sindikatom obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske, Sindikatom uprave Republike Srpske i Sindikatom pravosuđa Republike Srpske potpišu sporazum o utvrđivanju cijene rada u skladu sa ovom odlukom.

Vlada RS-a prihvatila je Informaciju o upisanim studentima u prvu godinu prvog ciklusa akademske 2013/14. godine na visokoškolskim ustanovama u RS.

U prvu godinu prvog ciklusa akademske 2013/14. godine na visokoškolskim ustanovama u RS upisano je ukupno 8.757 studenata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: