Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
TREBA UKINUTI STRANKE SA NACIONALNIM PREDZNAKOM!
Vidi imamo i nekakvih intelektualaca u BiH ,ivirili iz rupe 20 godina kasnije.
Nemoguce je banalizirati politiku u BiH, jer politika je ovladala svim procesima u drustvu, i oni koji su lojalni toj politici gradjani su prvog reda jer im politika to omogucava. Politika je snazna, gradjani su jad i cemer. Politiku mozemo banalizirati samo onda kad se napravi drustvena ravnoteza, kad budemo imalo kriticnu masu nezavisnih ljudi. S obzirom da vecina "uspjesnih" zavisi od politike, politici trenutno nemas koga suprotstavit. Zato je se ne moze banalizirat.
Jeste u naprednim i demokratskim zemljama !!! U BiH ko da su na vlasti predstavnici VOJNE HUNTE u civilnoj odjeći !!! Militarističke poruke šalju i riječima i slikama !!! Kada se obraćaju javnosti, iza njih u prvim ešalonima stoje BATINAŠI (razne GORILE, sumnjivi generali i borci, lopovi, kriminalci...). Kada ste iza njih vidjeli nekoga od akademskog ZNANJA i ZVANJA !!!
gospodine cijenjenji intelektualče, vaš glas i glas drugih intelektualaca je jako rijedak i nejak
Treba vam uzeti i metalni bestek i dati plasticni....
Ovo je vrh, svaka čast Čurće, tvoje riječi su razumjele i nane u Buljakovom Potoku, hahaha
MA NAPRAVI TI OD BIH GRADJANSKU ,NIKO NIKAD NIKOM NIJE BRANIO VJERU TO JE PRIVATNA STVAR NEGO ZABRANI BUDALAMA KOJI NEGIRAJU NACIJU E TO JE PROBLEM MILE/Militarizam se definira kao jačanje vojne moći države ili kao jačanje vojnog nasilja.
moj profa trebaju agresori da priznaju genocid, dosta nama pamet solite
...sta tek reci o bosnjacima?...muslimani po vjeri a masu sa hriscanskim ljiljanima koji su se dobijali za ubijanje muslimana u svetom ratu i oslubadjanju hristovog groba od tih istih muslimana...ludilo....:)))
@trojka Okrenuli smo se pravoj vjeri ali nismo zaboravili i postujemo ostavštinu svojih predaka. Šta je to toliko teško shvatiti?
joj slažem se baš, ti odvratni, govnjivi ljiljani - neko nekad reče simbol ljepote i čistoće, korišteni u Mesopotamiji i Egiptu, heradliški u francuskoj monarhiji, Sjevernoj Americi, italijanskoj Firenci, Bosni od dinastije Hrvatinića, Kotromanića itd. Ali eto neko i cvijet časom može proglasiti antislamističkim simbolom za čas. Lilium bosniacum - čista izmišljotina.
Divno li je iz toplog i suhog svako malo ponavljati dogmu...
treba i mora - najčešće riječi u žargonu "analitičara". Nerzuk je bio daleko bolji i kvalitetniji čovjek dok je bio samo novinar ali uhljebljenje i komotnost profesure - učinile su ga sterilnim ponavljačem i robom potpuno propalih ili u najmanju ruku manje aktualnih, liberalnih teorija.
Mi iz SDA smatramo da čim Nerzuk Ćurak (inače na češkom Čurak znači qqurac) počne djeliti savjete tzv. ljevici a i desnici , treba prekrstiti prste, tri puta pljunuti i još se za svaki slučaj pojačati bijelim lukom!
MiloradDodik RS i Dragan Čović prave paralelne oružane snage od policije. Marina Pendeš za to vrijeme udarnički uništava Oružane snage BiH. Aljoša Čampara za to vrijeme nije u stanju da se pobrine za trista ljudi koji nasred petlje u Šićkom , OPRAVDANO , igraju kolo. Nemojte mirno spavati.
Tako je profesore, jedan od rijetkih intelektualaca u ovoj zemlji koji ne okreću "ćurak" kako se smjenjuje vlast. Ako me razumijete. :D