BiH
0

Crnogorski predsjednik u posjeti Banjoj Luci

SRNA
Vujanović s Radmanovićem (Foto: SRNA)
Vujanović s Radmanovićem (Foto: SRNA)
Crnogorski predsjednik Filip Vujanović razgovarat će danas u Banjoj Luci sa najvišim zvaničnicima Republike Srpske (RS).

Crnogorski predsjednik sastat će se sa članom Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem, predsjednikom RS Rajkom Kuzmanovićem, premijerom Miloradom Dodikom i predsjednikom Narodne skupštine RS Igorom Radojičićem.

Vujanović je sinoć prisustvovao radnoj večeri, koju je povodom posjete hrvatskog predsjednika Ive Josipovića RS-u, organizovao Radmanović, a tokom dana imao je i radni ručak sa srpskim članom Predsjedništva BiH.

Predsjednik Crne Gore rekao je jučer novinarima da su odnosi Crne Gore i RS otvoreni, srdačni i prijateljski i da postoje velike mogućnosti za proširivanje ekonomske saradnje.

Vujanović je rekao da Podgorica ima dobru i politički sadržajnu komunikacija sa Banjom Lukom i Sarajevom, te da postoji mogućnost i produbljivanja ekonomske saradnje.

Crnogorski predsjednik je u subotu u Sarajevu učestvovao na svečanoj sesiji povodom 10 godina od osnivanja Igmanske inicijative, koalicije nevladinih organizacija iz zemalja regiona.

Na skupu pod nazivom "Bilans odnosa u regionu - bilateralni odnosi i regionalna saradanja", osim Vujanovića učestvovali su članovi Predsjedništva BiH, te predsjednici Srbije Boris Tadić i Hrvatske Ivo Josipović.