Komentari (137)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma sve ljepse od ljepseg... idemo u tri lijepe...
LJUDI, KUPUJMO DOMACE!!! ionako smo itisli u 3pm i bez poplave, to ce nas jedino kolko tolko spasiti
kupujuci srpske sokove i hrvatske nareske i svakojake ovozne proizvode, punimo njima budzet parama koje trebaju ostati kod nas... ...DA SE GRADI I POPRAVLJA NAŠE!!!
kupujmo domace downloadujmo strano
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Prijeti nam haos?! Mi smo u živom blatu otkako smo se rodili, navikli smo se na haose, zemljotrese, požare, poplave, kokuzluk, ratove, glad, žeđ ... Imal' šta novo? Vanzemaljci, možda? I njih smo vidjeli!
Mi nismo na dnu,mi jesmo dno.Oni iznad nas su na dnu!
Duzni smo 11 milijardi pa naci ce se i ta jedna.
da je tragedija i katastrofa jeste. ALI, "Štete u područjima pogođenim poplavama su velike, uništeni su putevi, željeznička mreža, potopljene su firme i poljoprivredna zemljišta, a brojni građani su ostali bez svojih domova". 1) Koji putevi? pa kod nas su putevi na nivou puteva Zimbabvea! 2) Koja željeznička mreža? nasa željeznička mreža je medju najjadnijim na svijetu i blizoj okolini! 3) Firme? koje firme? jel one iz perioda bivse juge sto su ih poslijeratni mafijasi, krimosi i guzonje prodali za bagatelu i otpustili jedno 10 miliona radnika sto sad zive sa 100 maraka? koja šegačina od teksta!
uništene su krave, prasići i koke... uništeno je 100 kuća, a za ostalih 5000 koji na potencijalnim klizištima, slijedi isto. Uništeno je par cesta i mostova. I poplavljeno je preko 500.000 kuća, koje će trebat sanaciju i obnovu inventara. Stradale su i neka pogonska postrojenja. Ali najviše će stradati pogođenja područja ekonomski, jer niko neće fabrike tu više napravit, jer su u plavnom području.
Ti isti ekonomski analiticari su govorili da nas nece pogoditi recesija, kad je ono tek pocinjalo u USA i Evropi, ako se ko sjeca. Toliko o njima. Nemaju oni pojma. Bice sto ce biti.
Da bi se narod digao , i da bi nam bilo bolje , moramo prvo dotaknut dno.
Dotakli smo dno zivota...
https://www.youtube.com/watch?v=_KDRRRSlfMo Ko se ne najezi nije covjek !
ma voli se sad kolektivno srati.. svi strucnjaci, svi znaju, svi bi prognozila, a ni jedna precizna informacija... yepte se svi. lopate i cistit
Smatra da će u narednim mjesecima uvoz hrane biti mnogo veći nego inače, jer su brojna poljoprivredna zemljišta uništena. "Tu se odmah stvara debalans platnog bilansa, povećava se uvoz, a izvoz se smanjuje. -------------------------------------- PA SAD, AKO SE ZNA DA JE BIH LANI POTROSILA NA UVOZ JABUKE, KRUSKE I SLJIVE 100 MILIONA MARAKA, NE ZNAM KOLIKO CE SE PLATNI BILANS POGORSATI, JER SE I DO SAD SVE UVOZILI. MISLIM AKO UVOZIMO JABUKE, KRUSKE I SLJIVE, ONDA NAS TREBA ZATUCI.
Milijarda eura? Malo, pa 40% drzave je pod vodom, a jos jedno 40% ima klizista.
U Maglaju 2000 kuca i stanova, u Doboju 11.000 kuca i stanova ima ukupno, ako mozes da nam pobrojis jos do 400.000 kuca (40 %) koje su pod vodom? U Sarajevu 100.000 kuca i stanova, u Banja Luci 50.000, Bijeljini 20.000, pa opet bi trebalo naci jos kuca do 400.000.
PROPAST CEMO MI SIGURNO A KAD NE BUDE JOŠ NOVCA IZ MMF i ONI KOJI RADE U JAVNIM INSTITUCIJAMA NE BUDU IMALI BUDZET SVI CEMO SE DRŽATI ZA GLAVU ONDA CETE SVI NA ULICE A NECE BITI JA RADIM BOLI ME BRIGA ZA DRUGOG
Zar nisi zaboravio, MMF nam je odavno otkazao aranzman, tako da ima 2 mjeseca kako je prica o MMF-ovom kreditu zavrsena. Na srecu naroda MMF nam nece dati ni centa. Nadam se da si bar malo sretniji sa ovim informacijama.
Na nesrecu naroda MMF ce ipak dati kredit,najdalje za mjesec.mjesec i po.To je svakako losa vijest,ali to je "jedini nacin" da politicka olos dijeli osvojeni plijen.Sve ostalo je BLEF.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
suti i trpi... dok "osobe" po zakonu preusmjeravaju sredstva namjenjena za zastitu od poplava i slicnih situacija na sredstva za izmirenja svoje likvidnosti, narod samo kaze, bit ce bolje!!!
ne volim te alija zato sto si balija strusio si miran san.SDA bakire i ostala bagro sto god porkrali od donacija za lijeka dali aBd.PETAK je
Nadam se da ce SDP uvaziti primjedbe forumasa i da ce vratiti sredstva civilne zastite od 20 mil KM, te da ce uslisiti njihove zelja da se vise izvoji za elementarne nepogode pa da zaposleni radnici umjesto 0,5 % plate mjesecno izdvajaju 5 % plate kako bi se za godinu dana skupilo ne 20 miliona vec najmanje 200 miliona KM. Jedino tako bi se umirli ovi altruisti po klixu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
i onako smo skapavali a sada neka nam je Bog na pomoci. bar nek nas on pogleda jer nasi politicari nas mogu samo dublje zagrnuti. gladni, zedni, goli i bosi, muha i buba ima, ko u etijopi.
ako ima buba, ne znam sto ne odes u poljoprivrednu apoteku i ne uzmes neki preparat, jeftiniji je nego mjesec dana ADSL-a. Ili cekas da ti licno dodje predsjednik drzave da ti naprska stan.
milijardu ,pa ***te nisam ni znao koliko smo razvijena i bogata zemlja ,milijardu pa mi smo balkanska svabija.
Pa kad uzmes u obzir da imas nekoliko naselja koja ce vjerovatno biti izmjestena, kad pogledas da imas ljudi kojim se mora sve ponovo napraviti, kad pogledas onaj mulj, jedna krava je 2.000, da odes nekad kroz semberiju vidio bi koja su to prostranstva onda je vjerovatno milijarda malo.