Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo rjesenja - VECE PLATE ZA 300 KM u svim sferama !!!
Daj ba rijesi nesto za ove termine u njemackoj ambasadi da se prije dobiju pusti se suplje price nego radi nesto korisno
Poslije izbora da vam to bude prvi zadatak? Poslije izbora ce te vi prvo gledati da uhljebite jos vise sebe i malo sire familije. Mladi vas ne interesuju uopste, da se ne lazemo.
sta ce te vi rjesavat hahaha pa ne mozete vi ovaj standard koji ima njemacka ni za 1000 godina napraviti
Crnadak, ako zelis da pomognes mladim, vidi da se ubrza procedura izdavanja viza za Njemacku. Tako ces im najbolje pomoci. Dugo se ceka brate.
Još koji mjesec da se papiri srede i aBd odoh i ja... A vi razmisljate slobodno kako vratiti ljude s konja na magarca opet.
ja vec otisao prijw dvije godine. a vracam se naravno , ako Bog da u penziju ako se doceka haha
Jeste vala u pravu je covjek treba olaksat ovaj odlazak vani ...
malo ste okasnili
Frljo koliko se sjecam skoro si davao pogane poruke o Bosni I Hercegovini.
Realno, plate se ne mogu povećati tolikom brzinom i u tolikom iznosu da se sad i u bliskoj budućnosti spriječi odlazak mladih. Alternativa bi bilo državno subvencioniranje mladih putem socijalnih stanova sa simboličnom stanarinom, niskih paušalnih računa za struju, vodu i mobitel, bonova za kupovinu hrane, odjeće i higijenskih stvari u partnerskim marketima itd. Ako imam npr. 800 KM platu i država mi pokrije navedene troškove života, onda se i može fino živjeti sa tolikom platom.
To vam je trebao biti glavni zadatak u toku mandata ! U stvari to vam je jedini i glavni zadatak. Usrali ste, svi od reda. Ko će vama penzije zarađivati ???
Nije mi jasno šta uopšte mogu učiniti sve i da žele. U Hrvatskoj je doslovno dva puta bolji život nego u BiH (prosjek plate 835 EUR naspram naših 440 EUR), pa mladi bježe glavom bez obzira. Mladi u Sloveniji ne bježe iz svoje države gdje je prosjek plate 1060 EUR. Dakle za prestanak bježanja iz BiH morala bi prosječna plata biti 2120 KM. 2000.g. prosjek plate u FBIH je bio 372 KM, 2018.g. je 851, prema tom trendu tek za 54 godine prosjek plate u FBIH će biti 2288 KM.
@nefuratos zaboravljas vazne cinjenice, a to su:Hrvatska, uz Cipar, Grčku, Italiji i Španjolsku, bilježi pad ocjena o kvaliteti života. No samo je u Hrvatskoj, Grčkoj i na Cipru došlo do smanjivanja zadovoljstvom života u svim pokazateljima koje mjeri Europska zaklada za poboljšanje životnih i radnih uvjeta (Eurofound) iz Dublina, piše portal Prvi plan. Zaklada je agencija Europske unije čija je uloga pružati ključnim dionicima u području socijalnih.
Ovaj Crnadak jednog gleda a drugi se trese :)
Mladi, pomozite državu! Svi na bauštelu u Njemačku i ne vraćajte se! Samo šaljite pare direktno poreznoj, ostalo je naša briga!
ćao zriko