BiH
155

Crnadak: Ivanić ima prednost od 12.000 glasova

SRNA
Mladen Ivanić
Mladen Ivanić
Generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak izjavio je da od 225.000 prebrojanih glasačkih listića kandidat Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ima prednost nad kandidatom koalicije SNSD-DNS-SP Željkom Cvijanović od 12.000 glasova.

"Do sada su prebrojani glasovi - 116.000 Mladen Ivanić i 104.000 Željka Cvijanović", rekao je večeras Crnadak na konferenciji za novinare u Izbornom štabu PDP-a u Banjoj Luci.

Crnadak je istakao da je dodatni razlog zbog čega smatra da je ovo pokazatelj koji ukazuje na to da će se ovaj rezultat vrlo teško promijeniti činjenica da se promijenila situacija u odnosu na ranije izbore u sredinama gdje je SNSD pravio veliku razliku.

"Od Banja Luke, gdje je razlika kojom trenutno vodi Željka Cvijanović minimalna, preko Prijedora, gdje ta razlika ne postoji jer je rezultat izjednačen, pa do Novog Grada gdje je Savez za promjene zabilježio ubjedljivu pobjedu u odnosu na Cvijanovićevu", rekao je Crnadak.

On je naveo da Ivanić vodi u Prnjavoru, Modriči, Loparama, Brodu, Vlasenici, Sokocu, Zvorniku, dok je u Bijeljini došlo do "apsolutnog trijumfa" Ivanića, koji vodi sa više od 6.000 glasova.