{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SNSD: Cvijanović i dalje u vodstvu u odnosu na Ivanića

A
13.10.2014. u 09:44
11
42
SNSD: Cvijanović i dalje u vodstvu u odnosu na Ivanića
11
SNSD: Cvijanović i dalje u vodstvu u odnosu na Ivanića
Foto: SRNA
Dostavljanje podataka iz štabova SNSD-a i Saveza za promjene o tome čiji je kandidat pobijedio u utrci za srpskog člana Predsjedništva BiH nastavljeno je gotovo do jutra, pa je sasvim izvjesno da će ime pobjednika biti poznato tek nakon što Centralna izborna komisija BiH danas izađe s podacima.
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je nešto oko dva sata iza ponoći proglasio pobjedu Željke Cvijanović, kandidata koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Naveo da je odlučujući broj glasova dospio iz Banje Luke, gdje je Cvijanović osvojila 61.960, a kandidat Saveza za promjene Mladen Ivanić 52.175 glasova, što je omogućilo da u ukupnom broju Cvijanović ima 309.201 glas, a Ivanić 303.621 glas. 

Nešto kasnije Dodik je saopštio da je kod broja glasova za Predsjedništvo BiH bilo podataka koji nisu bili identični sa stanjem na terenu, ali da i dalje Željka Cvijanović vodi sa hiljadu glasova prednosti u odnosu na protivkandidata iz Saveza za promjene Mladena Ivanića.

"Ostalo je da se u Banjoj Luci prebroji još 20 glasačkih odbora koji nisu ušli u ovaj broj, iz tog razloga je došlo do smanjenja razlike o kojoj smo ranije govorili", rekao je Dodik.

Kada su u pitanju podaci o glasanju za predsjednika RS, Dodik je kazao da na osnovu prebrojanih 440.000 glasova, on u odnosu na protivkandida Saveza za promjene Ognjena Tadića vodi za oko 12.500 glasova, ali to još nije konačno. 

Nakon Dodikovog, uslijedilo je i obraćanje novinarima iz štaba PDP-a.

Potpredsjednik te partije Branislav Borenović izjavio je da od ukupno 640.000 prebrojanih glasova, kandidat Saveza za promjene za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić vodi sa 4.000 glasova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: