Informacije iz PDP-a
93

Crnadak: Ivanić će biti kandidat za predsjednika RS ili Predsjedništvo BiH

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Mladen Ivanić bit će definitivno kandidat PDP-a ili za funkciju predsjednika Republike Srpske ili za srpskog člana Predsjedništva BiH, potvrdio je za "Novosti" Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i ministar vanjskih poslova BiH.

Dodao je da će se u narednih nekoliko mjeseci, poslije razgovora unutar Savez za promjene, tačno znati za koju funkciju će Ivanić biti kandidat.

"Istraživanja koja su rađena u posljednje vrijeme pokazuju da je Mladen Ivanić najpopularniji političar na opozicionoj strani. Međutim, što se tiče odluke o tome ko će, pored njega, biti zvanični kandidati i za koju funkciju, ona će biti donijeta zajednički poslije sastanka članica Saveza za promjene, a tu prije svega glavnu riječ imaju SDS, PDP I NDP", rekao je Crnadak.

On očekuje da poslije odluke Saveza za promjene o dva kandidata za predsjednika RS-a i srpskog člana Predsjedništva BiH kompletna opoziciona struktura i velika većina javnosti stanu iza dva kandidata SzP-a i da će to biti polazna osnova za pobjedu opozicije na izborima.

"Uvjeren sam da je u RS-u sazrelo vrijeme za promjenu, a promjena znači dolazak nove strukture na vlast. Kao što znate, dosadašnji predsjednik RS-a Milorad Dodik ne može biti kandidat za ovu funkciju i danas je svakome jasno da SNSD nema osobu koja može da pobijedi kandidata Saveza za promjenu. Još nam je u sjećanju da je Dodik prije tri godine teško pobijedio na izborima sa svim svojim kapacitetom. Uvjeren sam da u RS-u nakon sljedećih izbora dolaze promjene i da će opozicija pobijediti i za predsjednika RS-a i za srpskog člana Predsjedništva BiH, kao i za oba parlamenta", poručio je Crnadak.