Kolumna
0
Čovjek kojeg nema
Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Asime kvazi novinaru evo ti primjer... John Adams donosi zakon kojim se protjeruju indijanci sa tadasnje teritorije USA (jedna desetina sadasnje). Poglavica jednog od plemena trazi prijem kod Adamsa. Cijelo njegovo pleme je ucestvovalo na strani \"amerikanaca\" a protiv \"engleza\". U jednom sukobu sa englezima je on (poglavica) licno spasio zivot buducem predsjedniku USA. Ali mu to nije pomoglo, niti njegovom plemenu da ostanu zivjeti u svojoj domovini. Zasto Asime ? Zato dragi moj Asime, sto to zahtjeva osnovni pricip demokratije. Zasnivanje (osnivanje) DEMOSA. Inace ta rijec na grckom znaci GOMILA. Pa posljedicno rijec demokratija znaci VLADAVINU GOMILE (ulice). Demos se ISKLJUCIVO nasiljem moze ustanoviti. To jeste osnovni temelj demokratije. On se MORA uvijek iznova primjenjivati (genocidi, etnicka ciscenja, pokolji) radi osnivanja temelja buduce demokratije, DEMOSA. I tako ZAUVIJEK. Dakle sa stanovista demokratije, prica koju pricas je POZITIVNA. I ponavljat ce se.....
@\"asim kondom\", mislim da te traze iz sela...nisi prodo sve voce....hajde lijepo zvarsi svoje obaveze, pa se onda vrati u grad da nam demonstriraš koliko si zaosto ( mada meni i ne treba dodatni dokaz-svojm izjavom si sve rekao) ;) Stvarno su ovi homo primitivusi zabavne kreature...
RAZCARANI gLUPANE GLUPI ZNAS TI UOPSTE STA ZNACI RIJEC \"STAMPATI\" JESI TI SIGURAN DA SI NAPRAVIO \"STAMPARSKU GRESKU\" hahahaah i ja praznoglava....
ma naravno da si u pravu, religija oplemenjuje ljude da bi ih podijelila :-) mozda religija u svom izvornom obliku oplemenjuje, alu u realnosti je toliko zloupotrijebljena da mi se gadi! ne zaboravi, osama bin laden vjeruje u boga! bas kao i sto je i velikosrpska politika vodjena pod okriljem religije. treba li da spominjem dzihad, bombase samoubice... pa i bush je u svakoj recenici pominjao boga! treba li da nabrajam dalje? mozda najpoznatiji od svih, nas drug adolf... dakle, vidjeli smo sta je religija donijela. s druge strane, ateisti su uglavnom pacifisti i bas bih volio da mi neko kaze sta to ne valja kod ateista? problem je sto je jedino sto svrstava ateiste u odredjenu grupaciju je to sto NE VJERUJU. sto se ostalog tice, ateisti su potpuni individualci i samim tim im se ne mogu pripisati pozitivne ili negativne osobine. a ne znam ko je jadan u cijeloj prici. idi pitaj svog hodzu ili popa.
Lijep literarni rad! Ali sto puta ispričana priča! I čemu u kolumni u kojoj svi očekujemo da se kolumnista veže za neki aktuelni dogadjaj kojieg će iskritikovati i pokazati nam rješenje?
Hvala Asime.
\"neko\" .......... rat je izbio zbog toga sto su ljudi bili zaboravili ko su i sta su, sto su se okrenuli nekim drugim stvarima a ono što je bilo sveto, bilo je na margini ! a sto se tice ateizma, ostani i dalje u toj uvali do kraja zivota! ostavi druge ljude na miru, nije tacno da je religija podijelila ljude!!! Religija ne dijeli ljude vec ih oplemenjuje ! Podjele su bila izazvane necim drugim , a to su bili velikosrpski apetiti! pozdrav i zivi i dalje u svom bajnom svijetu ateizma!! :)) (jadan si)!
ajm\'o odmah po komunistima, tako je najlakse... demokratija je kriva, ona ista demokratija koja uvodi cenzuru na sve sto nije opsteprihvaceno misljenje! tako meni obrisase post u kojem sam napisao da je religija kriva. e pa svidjalo se to vama ili ne, gospodo draga, religija nas je podijelila i zbog religije se sve ovo desilo. da su svi bivsi jugosloveni bili ateisti, ne bi bilo razlika medju nama koje bi dovele do podjele i rata. sad samo kazite da nisam u pravu!? ili, jos bolje, obrisite i ovaj post, onako demokratski, kao sto su i mrski komunisti radili.
stamparska greska :-) , ali to je u ovom momentu najmanje vazno praznoglava djevojko
@Kako? Da je bogdo tako ko sto ti kazes, i da komunisti upravljaju nasom drzavom, sve bi bilo dobro. Ja neznam gdje ti zivis, pa imas takvo razmisljanje. A ako je reis komunista, brankovic, dodik, silajdzic i ostala kompanija, onda stvarno komunisti drze vlast. @CUJ i @? bas tako
a ti se nauci pisati \"razcaran\"....
potpuno promaseno, prica ti je deplasirana Asime i hajd molim te okani se vise pisanja !!!!
Asime, promeni ime!!! GADAN SI TEBRA!!!
Krivi smo mi što smo ih pustili.
@Kako? POZdravio te Izebegovic a i Silajdic i KAZE no sekitly sve ce bit u dure drugi KAZU da imaju bronHi ti im nevjeruj samo njima dvojci mentalnog sklopa RADI.