BiH
0

Čović: Vijeće ministara do kraja iduće sedmice

FENA
Dragan Čović (Foto: Sarajevo-x.com) (Foto: H./Klix.ba)
(Foto: Haris Badžić/Sarajevo-x.com)
Predsjednik HDZBiH Dragan Čović izjavio je večeras u Zenici, kako očekuje da će Vijeće ministara BiH biti formirano do kraja naredne sedmice.

"Očekujem da ćemo do 3. februara kroz parlamentarnu proceduru imati dva zakonska okvira koja smo potpisali prije čitav mjesec dana, a to su popis stanovništva i sustav državne pomoći. Vjerujem da je današnjim činom Predsjedništvo BiH pokrenulo inicijativu da možemo kazati da smo završili priču o proračunima za 2011. godinu, drugim riječima, da nemamo uopće bilo kakvih opterećenja i za mene je ključ svega uspostava Vijeća ministara“, rekao je Čović.

Čović je u Zenici prisustvovao sjednici Kantonalnog odbora HDZBiH Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), kao i svečanosti povodom 21. godišnjice formiranja Kantonalnog odbora stranke.

"Siguran sam da ćemo tokom drugog mjeseca imati budžet za 2012. kako bi definitivno iza sebe Vijeću ministara ostavili ono političko nadmudrivanje“, rekao je Čović, ponovivši kako je, po njemu, nemonovna rekonstrukcija Vlade FBiH.