BiH
6

Čović: Razgovarat ćemo sa svim pobjednicima na proteklim izborima

Klix.ba
Foto: HDZ
Foto: HDZ
U Domu HDZ BiH u Mostaru danas je održana 43. sjednica Predsjedništva HDZ BiH, kojom je predsjedao Dragan Čović.

Sjednica Predsjedništva bila je posvećena analiziranju izbornih rezultata na Općim izborima u Bosni i Hercegovini. Na sjednici se raspravljalo i o strategiji uspostave vlasti, kao i o mogućim partnerstvima pri uspostavljanju vlasti. Predsjedništvo je također raspravljalo i o pripremama za sjednicu Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, kao i Sabora HDZ-a BiH i obilježavanju 25 godina stranke za sljedeću godinu.

Osnovna tema o kojoj se raspravljalo je prije svega analiza izbornih rezultata. Pročelnik Izvršnog izbornog stožera (IIS) HDZ BiH za protekle Opće izbore u BiH Nevenko Herceg, iznio je izvještaj Predsjedništvu HDZ BiH, o planu i aktivnostima koje je izborni stožer realizirao kroz ovu izbornu kampanju. Predsjedništvo HDZ-a BiH je zadovoljno izbornim rezultatom, zaključak je podnesenog izvještaja IIS HDZ BiH.

"Čekamo konačni, ili barem onaj službeni dio rezultata koji bi trebali biti u slijedećih 7 8 dana, da imamo konačne brojke, ali prema onome što još nije ni preliminarno ali jest predhodnica nekakvim takvim rezultatima. Analizirali smo sve kantonalne prostore i prostor RS-a, izbor člana Predsjedništva BiH i naravno ovu entitetsku i razinu FBiH kao i državnu razinu. S te strane trebamo zahvaliti još jednom svima onima koji su izašli na izbore, koji su podržali našu ideju i ovaj hrvatski izbor i hrvatski odgovor i da ćemo vrlo jasno u sljedećih 5-6 dana razgovarati sa svim pobjednicima na ovim izborima kako bi se napravila jedna strategija implementacije izbornih rezultata", rekao je predsjednik HDZ-a BiH, dr. Dragan Čović.