Komentari (108)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čović je kurva koja se sutra udaje..., svi ste pozvani :))
A Dodik mu je crnogorski kum.
Dodik je nesuđena ljubav i uvijek će ga se sjećati.. :))
Neka ga Dodik provoza helikopterom ili zrakomlatom po rs-u i pokaze dje su Hrvati. Covic nek broji.Tefter mu ne treba.
Jedini način da BIH dugoročno opstane je da bude uređena kao federalna država triju entiteta jer je ona složena višenacionalna država , bilo kakav pokušaj hegemonije nad manjim narodima te pokušaji centralizacije i unitarizacije BIH čemu su skloni večina Bošnjaka će im se kad-tad obiti o glavu. Pa zar nisu ništa naučili na primjeru Srba tokom dviju Jugoslaviji .
tokom dviju JugoslavijAAA.
Iz vokabulara koji upotrebljava Izetbegović vidljiva je i sva tragedija i sva "nakaradnost" postojećeg prisilnog "bračnog stanja" Bošnjaka i Hrvata.On i nehotice svojim "rječnikom" odaje svu "istinu" ....Obratite pozornost..."on" i "njegova stranka" neće udovoljiti (dati) ono što traže Hrvati....itd.itd. Dakle, Izetbegović očigledno (posvjesno) smatra dkako je BiH isključivo "čačevina" njegovog naroda pa eto on milošću svojom može odlučivati da li će i što će "dati" Hrvatima?! Ovo je odlučni trenutak za hrvatski narod u Bosni i Hrvatska kao država ne može bježati od svojih ustavnih i ugovornih (daytonskihh) obveza koje ima prema Hrvatima u Bosni. Jedino rješenje koje uopće omogućava ne samo ravnopravnost nego i opstanak Hrvata u Bosni je formiranje i trećeg - Hrvatskog entiteta. U suprotnom to je "kotao"koji će kad tad "eksplodirati" sa nesagledivim posljedicama ne samo za Hrvate nego i za stabilnost i sigurnost ovog dijela Europe!
Dakle, dejtonsko pravo hrvata je federacija sa muslimanima. Evo ti minus za tvoj separatistički stav generalno.
SVAKA CAST COVICU PAMETAN POTEZ . HOCEMO U EU I NATO HOCEMO DA BOLJE ZIVMO PUSTI DODIKA INAT I SELJAKLUK NJEGOV
ako ce te hrvatski kanal onda bosnjaci zasluzuju bosnjacki kanal, pa nek pocinje dnevnik aksam hajrulah :)
Treba biti realan ali politika kao i sve drugo vrti se oko interesa. Vjerujem da ce Covic pokusati izvuci maksimalni interes iz svega ovog, naravno za sebe i ekipu koja se vrti oko njega ili bolje receno oko HDZa. No osim interesa tu postoji i nuzda a zna se da ista mijenja zakon. EU ce uraditi sve da izolira Dodika i druge pro Ruske elemente i da BiH sto vise priblizi. Zbog toga ce Covic pristupiti sporazumu, mozda ce traziti jos kakav ustupak, nesto minorno ali nesto sto ce prikazati kao svoju pobjedu. Pitanje je samo da li ce Dodik uspjeti skupiti famoznih 42 ili ce se desiti to da ce se neki ko SP naglo predomisiti, zivi bili pa vidili. Vrijeme je da se ova zemlja povede u mirnije vode i da svi zajedno zasucemo rukave i konacno krenemo naprijed. Ako mogu SDA i SDs zajedno onda je sve moguce.
@mb82mm62mm ... u kojem ti paralelnom svijetu živiš... Da nije bilo Herceg-Bosne ( koja je čista samoorganizacija Hrvata na prostoru BiH radi nebrige Sarajeva i Izetbegovićeve izjave 'ovo nije naš rat' nakon što su Srbi sravnili Ravno sa zemljom u rujnu 1991.) nebi bilo ni BiH. Bili bi ko indijanci po rezervatima. Nije bio vaš rat, pa su vam se tresle gaće, pa je odjednom postao vaš rat, pa ste postali žrtve, pa ste se još okomili na Hrvate. Nismo mi ništa pokušali 93.. Mi smo imali sve 93... Da nije Tuđmana i Međunardone zajednice Hrvati nikad nebi izašli na referendum (kojeg su srbi bojkotirali) i nikad nebi bilo izglasno odvajanje BiH od SFRJ..možemo i u brojevima ako želiš.. Dakle ne govori nešto o čemu nemaš pojma
upravo to...žalosno... to je takozvana pojava iluzije istine...po definiciji kad neku laž previše ponavljaš toliko stalno i uporno onda se ustali kao istina. To se našim prijateljima dogodilo
Malo si neprijateljaski nastrojen.. Samo sam ponovio sto si ti rekao
Ne volim SDA, ali nas Bosnjaka je najvise u ovoj drzavi i manjina ima da se savija oko nas, a ne mi oko njih. Bakir Izetbegovic je sada najveci politicar u BiH!
48% nije većina ali je najveći broj i ja te razumijem, ali ako sva tri naroda nemaju ista prava, onda treba prekrojiti ustav i napraviti nekakvo drugačije uređenje. A svi političari u svim državama svijeta su govna.
Vidiš sg, kad bude manje onih koji tako razmišljaju (najviše nas je - najviše nam pripada) onda će svima skupa bit bolje. Pilitika koju ti zagovaraš dovodi samo do toga da ćeš imat sve manje i gubit sve više. I tko su to naši i vaši .. ? Na kraju u stvarnosti jedinstvu BiH najviše.šteti SDA, i ako je ikad nestane to će bit zaslugom SDA. Ovo je i mija zemlja i ne dam nikome da je voli više od mene ...! ! !
Treabali bi znati da HDZ ima većinu glasova u vijeću naroda ,kao i SNSD kod Srba,što znači da se niti jedan zakon niti inicijativa nemože izglasati bez njihovih ruku.Ako žele 4 godine opstrukcije.može vrlo rado.Jednu inicijativu obori HDZ,drugu SNSD i tako u krug.To je legalno imaju pravo i gotova stvar.Možda bbi trebalo misliti o tome i zbog toga žele HDZ u koaliciji jer su unaprijed stopirani.
Sutra Bakirova politicka lekcija Covicu, jedno su snovi, drugo je stvarnost, 3.entitet svakako spada u ovo prvo.
cuj 300 godina, valjda 600, pa nisu Turci ovdje došli 1746.
A potpisat ces, neka, izgleda da je neko bulju pritisnuo
budimo realni, čović hoće svoju privatnu televiziju koju će narod finansirati isto kao što dodik ima svoju privatnu rtrs koja se finansira iz budzeta, i u čijem programu gledaocu slobodno može reći haj ne seri.
Potpisat ces ti ono sto ti je Karamarko naredio, a njemu Dodik bas i ne pase...
Znam ja to' bandere mi, kod nas Biscana i danas je tako , i ponosni smo sto smo takvi
Koji paradoks od strane snsd-a: njihov vođa negira BiH,omalovažava,ponižava,blokita već 8 godina, naziva nemogućom,ovom,onom.... a na sve moguće načine želi ostati na vlasti u toj istoj BiH ?????? PAMETNOM DOSTA :))))))
Ako pricas o paradoksima,evo ti jedan: -Sonja Karadzic npr. ministar kulture :))))))))))))))
Je li muslimancici,sto stalno histerisete i sto ste toliko isfrustrirani???
krstas uvalim ti mami prstas (a i qurcinu, kad smo vec kod uvaljivanja)
Primer frustracije !!!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ovaj ustasoidni degenerik misli da ce ga neko moliti. Sta sad ima ici pricati sa SDA kad je Dodiku dao rijec, a rijec je rijec. Qua moj! Dobio po usima iz Zg, rekli mu ili Evropa, a s Dodikom se moze privatno semiti po sumama Srpske... Kad pomislim na Covica, padnu mi na pamet prazna hrvatska sela Posavine... mm im njihovu... onakvu oranicu za kamen, sjeme im se zatrlo...