|

Čović: Potpisat ću samo smjernice HDZ-a BiH

Čović: Potpisat ću samo smjernice HDZ-a BiH
9
S
SRNA
14.11.2014. u 17:25
108
komentara
9

dijeljenja
Čović: Potpisat ću samo smjernice HDZ-a BiH Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović rekao je danas u Mostaru da može potpisati samo smjernice ove stranke, ali i da očekuje da će sutrašnji sastanak sa SDA biti uspješan.
"Nije valjda da potpisujem nečije druge smjernice? Mogu potpisati samo smjernice HDZ BiH", rekao je Čović, komentarišući poziv koalicije SDA-DF i Savez za promjene da se pridruže njihovom sporazumu.

Čović je novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ BiH u Mostaru rekao da se nada da će sutrašnji sastanak sa SDA biti uspješan i da će biti postignut dogovor.

On kaže da i dalje ostaje kod principa da se vlast treba formirati od nižih ka višim nivoima, te da prvo treba formirati vlast u kantonima, zatim u FBiH i sačekati da se formira vlast u Republici Srpskoj.

Foto: Željko Miličević/Klix.ba Foto: Željko Miličević/Klix.ba


Čović nije želio komentarisati izjave zamjenik predsjednika SDA Bakira Izetbegovića o tome kako drugi RTV kanal, izborna jedinica ili entitet nisu dobar put, već je naveo da je samo pitanje vremena da li će se hoće problematika RTV kanala na hrvatskom jeziku riješiti za šest ili 36 mjeseci.

"Siguran sam da ćemo se mi sa SDA dogovoriti. Imamo jasan program i smjernice. Da bi mogli nešto raditi, treba nam i srpski predstavnik, ali to ćemo morati raspraviti", rekao je Čović.

Odgovarajući na pitanje je li istina da se iz Zagreba vrši pritisak da HDZ BiH prekine prijateljstvo sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom i pristupi koaliciji SDA-DF i Savez za promjene, Čović je naglasio da nije bilo nikakvih pritisaka.

Foto: Željko Miličević/Klix.ba Foto: Željko Miličević/Klix.ba


On je dodao da je ovih dana u Zagrebu sa državnim vrhom Hrvatske razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji i informisao ih o kretanjima na političkoj sceni BiH.

Predsjedništvo HDZ BiH na današnjoj sjednici, između ostalog, usvojilo je strategiju djelovanja zvaničnika ove stranke na svim nivoima vlasti.

Foto: Željko Miličević/Klix.ba Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Prijavi grešku


Komentari (108)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...