{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović posjetu Saudijskoj Arabiji počeo susretom s kraljem Al Saudom

16.12.2015. u 16:36
163
61
Čović posjetu Saudijskoj Arabiji počeo susretom s kraljem Al Saudom
163
Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović počeo je službenu posjetu susretom sa kraljem Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom u kraljevskoj palači u Rijadu.
Kralj Al Saud je dočekao predsjedavajućeg dr. Čovića na trgu ispred kraljevske palače, gdje je održan svečani doček sa vojnim počastima koji je počeo intoniranjem himni Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije.

Kralj Al Saud je upoznao predsjedavajućeg dr. Čovića sa brojnom delegacijom Kraljevine.

Nakon ceremonije dočeka, u kraljevskoj palači je održan sastanak visokih delegacija BiH i Kraljevine Saudijske Arabije.

Predsjedavajući dr. Čović i kralj Al Saud su ocijenili da su odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije izuzetno dobri i prijateljski, ali i da postoji prostor za unapređenje saradnje u mnogim oblastima.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Čović zahvalio je Njegovoj Ekscelenciji Salmanu bin Abdulazizu Al Saudu za podršku koju je Kraljevina Saudijska Arabija pružila Bosni i Hercegovini, te je naglasio kako će se i dalje raditi na očuvanju dobrih odnosa, kao i na njihovom unapređivanju.

Ovo prilikom predsjedavajući dr. Čović je pozvao kralja Al Sauda u službenu posjetu Bosni i Hercegovini, što je kralj i prihvatio.

Nakon sastanka održanog u čast dolaska predsjedavajućeg dr. Čovića, kralj Al Saud je u kraljevskoj palači organizovao svečani ručak, kojem su prisustvovale brojne zvanice iz cijele Kraljevine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: