{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović posjetu Saudijskoj Arabiji počeo susretom s kraljem Al Saudom

16.12.2015. u 16:36
163
61
Čović posjetu Saudijskoj Arabiji počeo susretom s kraljem Al Saudom
163
Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović počeo je službenu posjetu susretom sa kraljem Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom u kraljevskoj palači u Rijadu.
Kralj Al Saud je dočekao predsjedavajućeg dr. Čovića na trgu ispred kraljevske palače, gdje je održan svečani doček sa vojnim počastima koji je počeo intoniranjem himni Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije.

Kralj Al Saud je upoznao predsjedavajućeg dr. Čovića sa brojnom delegacijom Kraljevine.

Nakon ceremonije dočeka, u kraljevskoj palači je održan sastanak visokih delegacija BiH i Kraljevine Saudijske Arabije.

Predsjedavajući dr. Čović i kralj Al Saud su ocijenili da su odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije izuzetno dobri i prijateljski, ali i da postoji prostor za unapređenje saradnje u mnogim oblastima.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Čović zahvalio je Njegovoj Ekscelenciji Salmanu bin Abdulazizu Al Saudu za podršku koju je Kraljevina Saudijska Arabija pružila Bosni i Hercegovini, te je naglasio kako će se i dalje raditi na očuvanju dobrih odnosa, kao i na njihovom unapređivanju.

Ovo prilikom predsjedavajući dr. Čović je pozvao kralja Al Sauda u službenu posjetu Bosni i Hercegovini, što je kralj i prihvatio.

Nakon sastanka održanog u čast dolaska predsjedavajućeg dr. Čovića, kralj Al Saud je u kraljevskoj palači organizovao svečani ručak, kojem su prisustvovale brojne zvanice iz cijele Kraljevine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: